19. marraskuuta 2021

MATTOTEMPPU

 Shakespearea luettu. Harpaten. Minua eniten kiinnosti alkuperäinen Globe-teatteri, sen alku ja loppukin. Mutta onhan se  taas jälleen rakennettuna Lontoossa entistä ehompana vanhaa kunnioittaen. Permannon seisomapaikoille en entisajan rahvaan mukaisesti haluaisi. Sataa niskaan, jos on sataakseen. Avoin kesäteatteri. Palkongilla istujat ovat katoksen alla ja kovat ovat penkit. Ei mitään yleisön kosiskelua tai hellittelyä. Niin oli ennen vanhaankin. Mentiin taiteen vuoksi, ei mukavasti istuskelemaan. Uusi pykätty melkein samalle paikallekin kuin alkuperäinen. Voi kun pääsis! Ahdetaan tämäkin seuraavan elämän kontolle.

Tänään kotona mutta uutterana. Aion panna olohuoneen ison maton toisinpäin. En siis nurinpäin vaan pitkittäin toisinpäin. Kova homma. Pitää siirtää huonekalut pois ja sitten jollain konstilla kiepauttaa. Mitähän varten tämänkin keksin. Olisi parempi pitäytyä vain sopan keitossa. Kerään tässä nyt hetken voimia ennen kuin aloitan.

Eilen ajelin metrolla yhden pysäkin päähän. Oli oikein asiaa. Kävin uteliaisuuttani sikäläisessä ruokakaupassakin. Kuitista huomasin, että oli S-Market. Olin vailla oliiviöljyä ja klementiinejä. Ensi viikolla on sitten Tuomaan markkinat. On joulutori pantuna Kauppatorille. On vielä joulukuussakin 22.päivään asti, mutta minä menen aikaisemmin . Listalla maustekakku, piparkakkuja ym. Heräteostokset ovat sallittuja.

Tyytyväisyyskyselyt ovat tätä päivää. Nespresso pysyy modernisti menossa mukana ja lähetti kyselyn. Vastasin ja kun oli paikka purnauksellekin, marmatin siitä, kun puhelineutomaatti pyytää painamaan puhelimen ykköstä saadakseen suomen kielisen palvelun, minä ainakin sain englannin kielisen herraihmisen, jota ei pitänyt ykkösellä saada. Ei ollut ensimmäinen kerta, Joskus on ihan kivaa pulahtaa kielikylpyyn, mutta viimeksi päätin, että Suomessa puhutaan suomea. Kun olin marmattanut, kiitin Nespressoa paketissa olevista lahjaksi saaduista tuikkukipoista, joissa nytkin palaa tuikut. 

Elämme, A ja minä, jännittäviä aikoja. A:n ystävätär kun otti ja rakastui nettimieheen, joka pyysi rahaa puhuttuaan ensin rakkaudesta. Ystävätär rakastaa lujasti ja vakaasti, eikä usko varoituksen ääniä. Nyt tämä kaveri pitäisi tänään olla henkilökohtaisesti tapaamassa Espanjassa rahasampoaan. On sotilas ja kuulemma komennuksella Jemenissä.  Nämä "sotilaat" tiedetään. On ennenkin ollut ja tulee aina olemaan niin kauan kuin on höynäytettäviä sinisilmäisiä naisia, jotka uskovat sulosanoja suoltavaan kaveriin. Minä  suurena ja ikuisena skeptikkona luulen miehen olevan Nigeriasta, jossa minullakin oli vuosia sitten tekstiviestin mukaan suuri summa rahaa pankissa ja jonka voin koska tahansa nostaa soittamalla tiettyyn numeroon. En soittanut, mutta nauroin itseni kipeäksi. Minulla on kyllä siniset silmät, mutta ei niin siniset.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti