4. joulukuuta 2020

EN OSAA SANOA, TULIVAT JUURI

 Nonnih, taas pahalla tuulella. Tarkemmin siis eilen. Piti saada kynttilöitä. Piti saada kuusi kappaletta samanlaisia. Suureen tavarataloon täällä Itäkeskuksessa oli juuri tullut haluamiani, mutta vain viisi kappaletta. Viisi kappaletta!!!  Myyjä ei tiennyt, ovatko niitä terälehtien muotoon valuvia vai rakentavatko pitsikoristetta. "Ne tuli juuri, ei tiedetä".  Maan suurin tavaratalo! Tosin vain sivumyymälä, mutta samaan konserniin kuuluva 158 vuotta vanha yritys. No, kaikkihan me tiedämme tavaratalon pyristelevän vaikeuksissa, mutta silti...  Ostin viisi säestäen ostamistani, että eikö valmistajalta ole tullut mitään informaatiota kynttilöiden palamiskäyttäytymisestä. "Ei oo". Ja miksi vain viisi on tullut? Joulu tulossa ja joulu, jolloin poikkeuksellisesti ollaan kotona, poltetaan kynttilöitä?  Pihisin kiukusta ja pettymyksestä. Minun Stockmannini! Tai siis sen oikean sivumyymälä. Ennen oli niin toisin.

Ajoin hissillä Herkkuun. Eilen oli torstai ja piti tuleman Eromangan ranskanleipiä. Ei ollut tullut. Myyjä kertoi, että "yläkerran väki" ei ole kiinnostunut Eromangan ranskanleivistä, vaikka asiakkaat päivittäin kyselevät. Eromanga meni konkurssiin, mutta uusi yrittäjä leipoo ranskanleipiä entisellä reseptillä ja niitä myydään kyllä keskustan Herkussa. Minkä ihmeen takia tämä "yläkerran väki" ei anna tilata tännekin? Kysyin, jos voisin henkilökohtaisesti ottaa yhteyttä tähän mystiseen väkeen, jossain ylhäällä. Myyjä melkein kauhistui. Voin kirjoittaa sähköpostia asiakaspalveluun. Juu just! Tiedän nämä paikat. Mitään ei tapahdu ikinä. Ostin grillatun maalaiskanan ja epäilen vahvasti sen "maalaismaisuutta". Menin harmistumistani huojentamaan kenkäosastolle ja ostin aamutossut. Siellä myyjä oli ammattitaitoinen ja kertoi tossuista kaiken. Tulin kotiin tossujen, maalaiskanan ja viiden kynttilän kanssa. Panin oveen kranssin ja söin salaattia.

Tänään olen ajatellut keikkua jälleen tikapuilla. Keittiön ikkunaan saatava valo. Etukäteisvalmisteluja ja sitten vasta itse asennus. Laitan myös pienen tekokuuseni joulukuntoon. Sen on oltava tyylikäs. Ei mitenkään sekalaisesti sikin sokin. Yleensä se on ollut punavoittoinen. Vie paljon aikaa, mutta tulos on sen väärti. Kaiken tämän jälkeen joulu saa tulla. Vielä kolme viikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti