4. lokakuuta 2020

RAKAS DEAN MARTIN

 Kirjojen lukeminen minulla yhtä siksakkia. Nyt luen jälleen Erno Paasilinnaa ja aloin himoita hänen Petsamo-kirjaansa, jota saa antikvariaateista vaihtelevalla hinnalla. Kun aika ajoin suomalaiset haluavat Karjalan takaisin, minä haluan Petsamon, joka loppujen lopuksi oli meillä ikään kuin lainassa vain 24 vuoden ajan. Olisi niin hienoa, kun Suomineidon käsivarsi ojentuisi Jäämerelle asti. No, sitä sen enempää kuin Karjalaakaan ei meille heru. Tästä Paasilinnan Petsamosta sanotaan sen olevan kirjailijan paras kirja. Taidan poiketa täkäläiseen antikvariaattiin jonain päivänä katsomaan. Jos on, kirjan pitää olla siisti ja ilman sotkuja, joita joskus on ollut kirjaston kirjoissa. Ei kirjan marginaaliin saa tehdä omia huomautuksia ja mielipiteitä, ei liioin tekstiä saa alleviivata, eikä taittaa lehden kulmia kirjanmerkiksi. Kirjaa pitää käsitellä kunnioittaen.

Aloin kirjoittaa Italiaan kirjettä. Ystäväni asuu tunnin matkan päässä Sorrentosta.Ja koska ostin sorrentolaisia sitruunoita, piti kaivaa muistin virkistykseksi laulun Palaja Sorrentoon sanat.  Napolissa syntyneen Ernesto de Curtis´in sävellys vuodelta 1894 Torna a Surriento. Wikipedia osasi kertoa. Kiitos Wikipediasta.

Eilen oli Dean Martin-päivä ja minulla vähän haikea mieli. Martinin pehmeän, samettisen, seksikkään ja miehekkään äänen kuuluessa taustalla olen tanssinut monta, monta kertaa. Kun kuulen laulut, muistan. Tässä kohtaa kiitos myös YouTubesta. Ei päivä kokonaisuudessaan sentään muisteluksi mennyt. Joskus vaan on kiva palata kauaksi vuosien taakse.

Tänäänkin musiikkia, Covid fan tutte-ooppera Teemalla. Katselin sen aikaisemmin Areenasta suorana ja sillä lailla paikalla olleena. Nyt uudestaan. Jälkeenpäin odotan K:n mielipidettä. Aikoo oopperan katsoa. Ehkä ei pidä aiheesta. Voin olla väärässäkin.

Asuintaloani lämmitettiin jo tänä syksynä, mutta sitten lopahti. Palelen kaiket päivät vaikka kuinka kääriydyn villaan. Yölläkin pitää olla paksu kerros peittoja. Alituinen kynttiläarmeija olohuoneessa palamassa, joka yllättävästi lisää asteita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti