10. lokakuuta 2020

APUA SEKHMETILTÄ

Kävin kaupassa, joka on kauppakeskuksen uumenissa. Pukeuduin ostoskeskuksen ulkopuolella maskiin ja heti tuli tukala olo. Maski otti silmäripsiin kiinni räpytellessä. Korjasin, mutta kasvoni muoto ei sovi maskille. Kaupassa oli hankala katsoa alaspäin tavaroita etsiessä. Koskin maskiin, vaikka se ei ole hygieenistä eikä sallittua, asettelin sitä paremmin, nipistin entistä enemmän nenän ympärille ja päätin jäädä kotiin ensi kesään asti, jolloin on toiveita päästä koronasta eroon. Selviydyin hengissä kaupasta ja koko kauppakeskuksesta ja revin ulkopuolella maskin irti. Olin vapaa! Tulisiko maskin käyttö lakisääteiseksi ja sitä myöten pakolliseksi sakon uhalla?  Ja kuka valvoo, että maski on kaikilla päässä?  

Tänään pysyttelen taas kotona. Ei tarvita maskia. En ollut tosissani siinä, että olisin kotona kesäkuuhun asti. Pakko on mennä ja panna kasvosuojus.  Minulla on liian pieni nenä maskille. Maski taas naamalla, kun ensi viikolla käyn kaupungilla. Yritän olla räpyttelemättä silmiä. Nehän kuivuvat. Sen ehkäisyksi juuri on räpytteleminen keksitty kosteustippojen ohella.

Piti lähtemäni Nespressoon Keskuskadulla, mutta tilasinkin kahvikapselit puhelimessa ja haen postista paketin. Ykskaks ei huvittanutkaan metroajelu kaupungille. Laiskistunut vai tullut kotihiireksi? 

Vastasin 15 kysymykseen, kuka Seitsemästä veljeksestä olisin. Aapo, kertoi testin tulos. Aapo on se, jonka "suusta tulee aina järjen ääni." Olen siis mielelläni Aapo. Vaikka minun suustani tulee aivan muuta. Ruokakaupasta pitää seuraavalla kerralla ostaa vesikrassia ja pieni kurpitsa. Jälkimmäisen laitan uuniin. Olen nykyisin lievästi kallellaan kasvisruokiin ja on viikossa päiviä, kun lautasellani ei ole broileria salaatin seurana. Tänään on ja voimakkaasti maustettuna. Avaisinko Prosecco-pullon? Ostin tässä kerran kuohuviinilaseja ja puhuinkin niistä myyjälle, joka korjasi "nämä ovat samppanjalaseja".  Kyllä minä panen Proseccoa, vaikka niistä on joskus juotu Veuve clicquotiakin.

Hyvä juttu että Amos Rexissä on kulkutautien ja parantumisen jumala Sekhmet. Menen pyytämään covid-19 taudin poistamista maailmasta. Amos Rexissä on Egypti-näyttely. Torinon Museo Egiziosta lainattu noin 400 esinettä. 

 


2 kommenttia:

  1. On kaksi asiaa, jotka eivät tältä satunnaiselta turistilta tahdo Helsingissä onnistua: Musiikkitalo ja Amos Rex. Amokseen on aina ollut liian pitkä jono, en halua tuhlata vähäistä aikaani seisoskeluun. Musiikkitalossa minua kiinnostavat konsertit eivät ole sattuneet sopiville päiville ja kun lopulta sattui, korona vei sen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Amos Rexin Egypti saattaa olla suosittu, alussa jonottamista. Ei kaikki näyttelyt ole suosittuja. Sen kuin marssii sisälle.Hyvähän minun on puhua, kun asun täällä. Voi mennä ja tulla tilanteiden mukaan. Älä kuitenkaan Helsingin käyntejä hylkää.

      Poista