24. lokakuuta 2020

MUSIIKIN TAHDISSA VALVOTTU YÖ

 Eilen illalla ei taaskaan tullut uni. Ei, vaikka kuinka hoin muttaa, ettää ja ja-sanaa. Jostain luin niiden auttavan. Eivät auttaneet yksitellen, ei peräjälkeen, ei taukojen kanssa. Nousin ylös ja panin cd-levyn soimaan. Aloitin musiikin kuuntelun Glenn Millerillä ja siirryin sulavasti Straussin Radetzky-Marschin kautta entisen naapurini Jovanka Trbojevicin kamarimusiikkiin. Uni ei tullut. Jatkoin kuuntelemista: Mozartia ja jazzia, 1700-luvun Helsingin kartanomusiikkia, vanhoja suomalaisia rallatuksia. Yhä valvoin. Rimsky Korsakov, Chopin ja Tauno Palon Merituulien kutsu. Ei mitään. Tein voileivän ja suunnittelin sipulimaidon juomista. Olin hereillä ja kello oli kolme. Pian olisi aamu. Luin Isä Camilloa ja keittokirjoja. Latelin välillä taas ja-sanaa, ettää ja muttaa aivan hiljaa vuoteessa maaten. Neljältä otin unipillerin.

Unettomuus on aivan perheestä! 

Kohta alan pilputa kukkakaalia ja myskikurpitsaa. Paistokseen kuuluu kaikenlaista currytahnasta ja kookosmaidosta alkaen, broileria ja mausteita. Sitten uuniin ja odotellaan. Koko viikonlopuksi syötävää. Ensi viikolla piristän itseäni ja lähden kaupungille. Ehkä Ateneumiin tai Amos Rexiin. Kirkkokynttilätkin yhä ostamatta.

Soitin toiselle K:lle ja toivottelin pikaista paranemista flunssan kourista. Korona ei ihmiskunnalle riitä, vaan on muutakin vaivaa, influenssaa ja flunssaa. Muista puhumattakaan. Rutto ja lepra, tulirokko, hinkuyskä, ebola, tuberkuloosi, polio ja vielä kaikki lemmentuskat ja fobiat päälle. Fobioista puheenollen. Tuli ystävä muualta Suomesta Helsinkiin kerran ja piti viemäni hänet Stadionin torniin. Poden ahtaanpaikan kammoa ja torniin on hissimatka. Maksoimme ja minä painoin hissin nappulaa. Se tuli, mutta minusta ei ollutkaan siihen menijää. Siihen tyssäsi ja ystävä meni yksin. Vahtimestari, joka toimi myös lipunmyyjänä tuli antamaan lippurahani takaisin, vaikka vastustelin. Ystävä tuli alas ja kehui näkymiä. No, olen minä tornissa ollut. Nuorena ja lapsena, kun en potenut fobiaa. Ja muissakin torneissa maailmalla, vaikka poden fobiaa. Nyt oli liian paha paikka.

Ei kuin pilppuamaan.
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti