16. lokakuuta 2020

AASIALAISIA MAKUJA

 Teriyaki sauce, Thai guichai leaf, Mae Krua oyster sauce, sambal oelek ja Bamboo House pineapple cake oli minulla saaliina  Asian Market Jiahesta.En ollut aikaisemmin käynyt. Siellä on vaikka mitä ja paljon. Liike perustettu 2016. Täytyypä uusia käynti joskus.

Ostin lisää kangasmaskeja. Niitähän täytyy olla, koska jokaisen käytön jälkeen on vaihdettava, eikä voi yksitellen ainakaan pyykkikoneessa pestä. Tai miksi ei voi? Totta kai voi, mutta ei ole taloudellista.Sitten on se kattilahomma ja Martoilta ohje, että vedenkeittimen tulikuuma vesi maskin päälle ja hiukan pesuainetta. Annetaan olla siinä, huuhdellaan ja pannaan kuivumaan. Minulla on nyt kaksi maskia odottamassa jotain näistä kolmesta pesutavasta. Apteekin musta maski vaikuttaa parhaimmalta ostokselta. Säädettävät kuminauhat, jotka tulevat korvien taakse. Oikein mukavalta tuntuu.Ostinkin niitä useita. Minusta tuli hujauksessa kangasmaski-ihminen. Melkein niin että heilahti.

Maskin sisällä voi ilveillä ja ilmeillä, eikä kukaan huomaa. Saa jupistakin jostain, jos mielii.Voi vaikka irvistellä tilanteen niin vaatiessa. Tai hymyillä  onnellista hymyä.Silmät on pidettävä kurissa, sillä ne ovat sielun peili. Minulla oli ilmeet maskin sisällä kyllä peruslukemilla ja viihdyin erittäin hyvin ikään kuin piilossa. Huulipunaa hiukan tarttui, mutta sen korvaa UV-suoja ja uloshengitysilman kosteuden poistuminen, silmä- tai aurinkolasit eivät huurru. Antibakteerisen pintakäsittelyn ansiosta maski suojaa jopa 98% bakteereista, kertoo mukana tuleva lappu. Kaksi prosenttia saa pitää hyvänään. Tämän maskin nimi on söötisti Safe Smile.

Postitin eilen kaupungilla ollessani Italian kirjeen ja tapasin erään henkilön. Sukeutui mukava päivä. Ilokseni oli ulsteri-ilma. Päähäni panin baskerin, joka sointui maskin väreihin. "Vahva suositus" ei oikein purrut kansalaisiin paikoissa, joissa paljon väkeä. Suurempi osa viis veisasi. Voi meitä suomalaisia.


2 kommenttia:

 1. Minustakin on kiva kokeilla silloin tällöin aasialaisia makuja ja reseptejä. Teriyaki sauca ja Sambal oelek ovat jo tuttuja makuja. Kerrothan sitten miltä tuo ananaskakku maistuu kun olet siihen tutustunut. Minulle ananaskakuista on tuttu vain se 70-luvun keikauskakku, joka sekin on hyvää, vaikka ei aikoihin ole enää tullut sitä tehtyä.
  Mukavaa viikonloppua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ei ole varsinaisesti kakku, vaan pikkuleipiä. Tuttu juttu minullekin tuo keikauskakku. Aina onnistui ja sai kehuja.

   Poista