23. syyskuuta 2020

EI VIELÄKÄÄN LENKKARIMUODISSA MUKANA

 Ensin metrolla Kamppiin. Siitä ei ole pitkä matka Nervanderinkadulle Taidehalliin, josta hain tilaamani Patricia Piccininin kirjan Curious effection. 

"I am interested in relationships: the relationship between the artificial and the natural, between humans and the environment. The relationships between beings within families an between  strangers. The relationship between the audience and the artwork. My work is never about one thing alone; it is always about a family or an ecosystem. Even when a creature is alone, there is a relationship with the viewer." (Patricia Piccinini)

Tämän pitemmällä en kirjaa vielä ole. Vasta selaillut tultuani kotiin. 

Taidehallista pankkiin, jossa ei enää anneta käteistä. Kysyin ulkona seisovalta vartijalta, joka päästi tarkan valinnan jälkeen asiakkaita sisälle. Menin Stockmannille ja olin ostaa Michael Korsin lenkkarit, vai mitä ne nykyisin lienevät, ehkä "lenkkarit" ei ole enää oikea nimi niille. Myyjä oli altis palvelemaan, mutta minä en oikein ostamaan. Olin kuitenkin ajatellut, jos sittenkin ostaisin ne lopultakin kaikkien yritysteni jälkeen, mutta jätin asian edelleen hautumaan. Katselin vaivihkaa jalassani olevia ranskalaisia korkokenkiä ja silmä lepäsi niissä. Sitten katselin Korsin jalkineita! Lähdin pois ja ihastelin mennessäni neljännen kerroksen altaassa kultakaloja, jotka tuskin samoja kuin minun lapsuudessani. Allas on sama. Ajoin hissillä Herkkuun ja ostin valmiin salaatin lounaaksi.

K soitti eilen ja ehdotti Antiloopin kortteliin menoa tänään. Mutta minä menin Taidehalliin. Sovimme Kirklandin näyttelyn ensi viikoksi. Yhytän ehkä samaan Fabianinkadun kirkkokynttilät, jos K:lle sopii.

Kokeilin eilen keltaista jumppanauhaani. Netissä ohjeita, miten ja mistä venyttää. Istuen, maaten ja seisten. Kaikenlaisia variaatioita. Noin ensialkuun katselin vain kuvia ja hypistelin nauhaa ködessäni, joka hiukan tuoksahti muoville. Perehdyn uuteen harrastukseeni myöhemmin. Ei se aivan uusi ole. Minulla oli nauha aikaisemminkin, mutta jäänyt jonnekin matkan varrelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti