21. syyskuuta 2020

LENKKARIT?

 Ajattelin olla muodikas ja hankkia itselleni kävelemiseen sopivat lenkkarit. Menin kenkäkauppaan. Panin yhdet jalkaan ja marssin peilin eteen. EI IKIMAAILMASSA! Myyjä tuli luokseni ja kysyin tietääkö, kuka on keksinyt tämän muodin, että lenkkareita pidetään kaikkien asujen kanssa? Jopa iltaleninkien, vierailuasujen, teatteriin mennessä...  Hän ei tiennyt. Tämä lenkkarimuotihan on monissa maissa. Sitten hän hymyili kauniisti ja sanoi, että Virossa ei lenkkareita käytetä kuin urheilutarkoituksissa. Naisilla on sievät kengät tyylikkään asun kanssa. Olin niin samaa mieltä, koska usein Virossa käyneenä olen huomannut heidän naistensa olevan aina elegantteja siroine kenkineen. En ostanut itselleni lenkkareita.

Tämän episodin jälkeen menin urheilukauppaan ostamaan kuminauhan. Myyjä näytti eri jäykkyyksillä olevia nauhoja ja minä selitin, miten aion sitä käyttää norjistuakseni. Keltainen oli helpoin ja alokkaille. Ostin keltaisen, mutta päätin palata myöhemmin punaiseen (vai oliko se vihreä?), joka on seuraava aste. 

Kävin suutarissa laitatuttamassa kenkiin uudet korkolaput. Tehtiin odottaessa. Suutari oli mukava ja juttelimme kaikenlaista. Myös suutariuden ulkopuolelta. Enää ei kopisssut kävellessä. On se hyvä, että suutarien ammattikunta on vielä tallella. Töölössä lapsuudessani oli Nopsa-niminen. Tarja ja minä saimme suutarisedältä usein vapaalippuja elokuviin. En tiedä, mikä suhde hänellä oli leffamaailmaan. Nopsaa ei enää ole.

Postitin Patricia Picconinin veistoksen kuvalla varustetun kortin Italiaan ja jätin loton. "Onko veikkauskorttia?", kuului iänikuinen kysymys. Ei ole. Kassit taas täysinä tulin kotiin ja ne purettuani lämmitin hyvin myöhäisen lounaan. Avasin tv:n tavoistani poiketen siihen aikaan ja katselin hetken ohjelmaa liikalihavuudesta. Ohjelmassa oleva nainen painoi yli 300 kiloa. Aika paljon. Mutta hän ilmeisesti aloittaa laihduttamisen. Siihen nimittäin ohjelma tähtää. Minä söin neljän luumun tilalla vain kaksi ja yhden viikunan lounaan jälkiruoaksi. Hedelmienkin syömistä on hyvä säännöstellä.

Tämä oli tämmönen pläjäys.

8 kommenttia:

 1. Ns lenkkareissa monia erilaisia - kevyet ja sirot mukavat jalassa - ja jopa aika chick

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, Jutta. Ihan "ballerinoissa" en pysty kävelemään. Pitää olla joku korottava.

   Poista
 2. Kuminauhoissa on siis vähän sama systeemi kuin karatevöissä. Aloitetaan valkoisella, ensimmäisestä vyökokeesta saa keltaisen ja niin edelleen. Oletettavasti kuminauhoissa eteneminen tapahtuu nopeammin🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aulikki. Minun keltaiseni on 2-8 kg, 250 cm pitkä. Punainen 3-10 kg jne. Olen jo kokeillut ja on yllättävän raskasta. Entinen nauhani vuosien takaa ei ollut näin "ammattimainen" kuin tämä, vaikka oli punainen.

   Poista