12. syyskuuta 2020

VIHDOINKIN VALMISTA

 Nyt on koottuna ja asennettuna uusi allaskaappi kylpyhuoneessa. Kaksi miestä: toinen kokosi ja toinen asensi. Vaatii ymmärtämistä tämä touhu, eikä sitä minulta herunut. Lisäksi se kokoajakaveri kokosi kaapin niin, että se hajosi asentajamiehen käsiin, joten hän joutui sen kokoamaan uudestaan. Eikä kokoaminen kuulunut asentajamiehen työnkuvaaan. Aikataulu venyi siis mahdottomiin, vaikka kaiken piti olla ihan selvää. Minulla ei ollut aavistustakaan edes siitä, että allaskin pitää poistaa, putket, vesi sulkea ja taas panna kaikki paikoilleen kaapin päälle. Tuli valmista  vihdoinkin. Mutta oli niin ammattitaitoinen mies, että ihailuksi meni.Siinä oli tekemisen iloa, ammattiylpeyttä ja työnteon arvostamista. Tuli vanhanajan työmies mieleen aikana, jolloin osattiin ja ennen kaikkea viitsittiin, oltiin huolellisia, oli halua tehdä hyvää tulosta. Kiitos!

Tämän viikon SK:ssa oli Risto Nordellin arvostelu Covid fan tuttesta. Kehuva, ylistävä, kiittävä. "Tiukkapipojen on turha nillittää: taide huumorin keinoin on parasta terapiaa käsitellä vaikeita asioita." Ja näinhän se on. Koronastakin voi lasketella hilpeitä hyvällä maulla, ei pilkaten, ei ilkeästi nauraen. Meille on korona jumittunut ehkä vuosiksi, ei sitä aina jaksa puhua itkien ja voihkien.

Tämä aamu oli tämän viikon yksi niitä harvoja amuja, kun kukaan ei tullut kotiini tekemään mitään tai kukaan soittanut koskien niitä tekemisiä. Hommat ovat nyt ohitse. Imuroin puupölystä kylppärin lattian, pyyhin uuden allaskaapin hyllyt ja panin tavarat paikoilleen sinne. Ja aamusuihkun jälkeen kuivasin kaapin, kuten nyt ja aina kuuluukin tehdä. En luota tämänkään kaapin vedenkestävyyteen. Siis kuivaillaan.

Olen puhelimessa jutellut K:n kanssa ja jälleen puhuimme Douglas Kirklandin näyttelyyn menemisestä. Lähetin A:lle sähköpostia ja kerroin allaskommellukset kuinka ensimmäisen kaverin tekemä kaappi hajosi seuraavan miehen käsiin kuin korttitalo. Tunnustin ettei kaapin kokoaja ollut suomalainen. Tunnustin senkin, että se toinen ammattitaitoisempi mies oli, joka joutui korjaamaan toisen hutiloinnit.

Valmistin lounaan jo tänään ja söinkin. Nyt nautin iltapäiväespressoani. Tiputtelin tupla-annoksen. Pesin koneellisen pyykkiä ja nyt ajattelin olla aivan laiskana. Se alkaa nyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti