28. elokuuta 2020

TAIDEHALLISSA HÄTKÄHDETÄÄN JA IHASTUTAAN

 Kyllä oli taas niin kansainvälistä että piti ihan puhua englantia. Tämä tapahtui jonkinlaisilla kansainvälisillä markkinoilla Lasipalatsin aukiolla, jonne K ja minä menimme Taidehallin jälkeen. Ostin churroja ja sanoin komeasti espanjalaiselle myyjälle: "No hablo español". Hän kysyi "English?", johon minä että yes. Siirryimme oliivikojulle. Siinä taisi olla Ranskan lippu, mutta oliivit olivat kansainvälisiä. Ostin meksikolaisia. No, ja sitten kahville Cafe Javaan. Sielläkään ei pärjännyt suomella. One quiche, white wine and red velvet cupcake, thank you. Myös aukion yrtti-ja kukkaviljelmä, puutarhainstallaatio Keidas, tuli katsastettua. Siellä taas puhuttiin kukkaiskieltä. Eräs nainen sulloi teoksista tyynesti mahdottoman isoon kassiin kasveja naama aivan pokkana. Pikkuisen kiukutti moinen käyttäytyminen.

Sitten itse asiaan! Käppäilimme jalkaisin Kampin metrosta Nervanderinkadulle. Taidehalli mainosti jo ulkoseinällään  australialaisen Patricia Piccininin näyttelyä. Ei kuin sisälle. Ihania, hellyttäviä, hiukan kauhistuttavia, mutta söpöjä, mystisiä, inhimillisiä, oikeita hiuksia ja muuta karvaa, silikoni-ihossa poimuja ja ryppyjä. Ei voinut muuta kuin ihaillen huokaista: joku osaa. Patricia  Piccinini osaa. Näyttelyssä tuli hyvä ja pehmyt olo, hiukan arka, outo ja hämmästynyt, ehkä shokeeraavakin, teki mieli veistoksille puhua, ottaa kädestä ja antaa joillekin poskisuukko.Olisin ostanut kirjan taiteilijan töistä vaan kuinkas kävi. Korona kuulemma sotkenut senkin asian. Otettiin yhteystiedot. Soittavat, kun kirjoja tulee ja tulevat Taidehalliin suoraan itse taiteilijalta. Jään odottamaan. Ostin  kuusi postikorttia, joista jokunen lähtee Italiaan.

Kivan päivän jälkeen oli ankeaa ajella metrolla Itäkeskukseen. Täällä  on niin erilaista. 

Amos Rexiin tulossa näyttely Egyptin loisto lokakuussa ja sitä riittää ensi vuoden maaliskuuhun asti. Arvatkaa, menenkö? No aivan taatusti menen. Egypti on aina kiehtonut. Isä kertoi minun ollessani pieni Tutankhamonista ja se oli mahdottoman jännittävää.

Nyt tipauttelen erittäin varhaisen aamun kahvia ja syön pari eilistä churroa. Pitäisi olla paksua suklaajuomaa. Tyydyn ohueen kahviin, vaikkakin vahvaan. Enkä tänään mene minnekään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti