6. elokuuta 2020

KIRJEITÄ ÄIDILLE MAAILMALTA

Minulla on uutta luettavaa. Eilinen lounasvieraani toi tuliaisena mahdottoman kookkaan ja paksun kirjan Albert Edelfeltin  kirjeistä äidilleen.  Otavan kustantama vuonna 2001 ja Anna Kortelaisen toimittama. Ei ole mikään vuoteessa luettava. Punnitsin: kaksi ja puoli kiloa vankkaa luettavaa. Kirjeitä kirjoitettiin 28 vuoden ajan. Taiteilija kuoli vuonna 1905.

Meillä oli kiva päivä, joka venyi pitkälle iltaan asti. Surukseni ystäväni on muuttamassa toiselle paikkakunnalle. Ei kovin pitkälle, mutta pois pääkaupungista kuitenkin. Minusta se on syntymäkaupungin pettämistä. Kaikki eivät ole fanaattisia Helsinki-rakastajia kuin minä. Olenhan itsekin käynyt pyörähtämässä Espoossa muutaman vuoden. Tiesin tulevani tänne takaisin, ja tulin. Yhtäkaikki kulkuneuvot kulkevat ja ystäväni pääsee aina halutessaan Helsinkiin. Muuttouutisesta huolimatta meillä oli varsin mukavaa. Nauroimme paljon kuten aina yhdessä ollessamme. Hiukan haikealta tuntui halata, seuraava kerta on, kun hän ei ole enää helsinkiläinen.

Tänään maskin ostoon, jos niitä vielä jossain on valtavan hamstrauksen jälkeen. Kansa kun ryntäsi kasvosuojainostoksille heti kuultuaan hallituksen mahdollisesta suosituksesta sen käytössä. Toisaalta taas, kun kaikilla muilla ihmisillä on maski, taidan olla itse hyvässä suojassa. Joka tapauksessa aikeena on tänään lähteä kuulostelemaan, jos onnistuisin saamaan minäkin pari "kuonokoppaa". Ostan samalla kirsikoita ja cappuccinoon hyla maitoa. 

Talon isännöitsijä vahvisti saavani uuden allaskaapin kylpyhuoneeseen. Siitä onkin pidettävä hyvää huolta eli kuivattava roiskeet aina suihkun jälkeen. Hullua! Miksi se ei ole sellaista materiaalia, joka on tarkoitettu kosteisiin paikkoihin? Onneksi on vanhoja lakanoita, joista voi leikellä sopivia pyyhkeitä.

Juon apilamukini tyhjäksi kahvista ja alan valmistautua uloslähtöön. Roskiksen kautta tietysti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti