15. kesäkuuta 2019

TERVEISIÄ VUOTEESTA

Luulin päässeeni jo flunssasta eroon. En päässyt. Iski oikein terävästi pari päivää sitten. Friidu aivan vetämättömissä. Ei kuin vuoteessa ja paljon kuumaa teetä, joka teki nannaa kipeälle kurkulle. Ääni on seksikkään matala. Kokeilen aina välillä. Nippanappa jaksoin lukea tämän viikkoisen SK:n. Lehmä on syyllinen, SK:n mukaan "ilmastopahis". Esimerkiksi on otettu Lahja-niminen Luonnonvarakeskuksessa Jokioisilla. Homman nimi on, että koetetaan saada  aikaan semmoinen lehmä, joka ei puhise ja puhku liikaa metaania ilmoille.

Tänään olo tuntuu himpun verran mukavammalta ja sain nukuttua yskimättä jonkun hetken. Nenä vuotaa, kuten oikeaoppiseen flunssaan kuuluukin. Mitasin korvasta lämmön. Ei ole. Ensi viikoksi kuitenkin toettava. Ympätty ohjelmaa.

Helsinki-päivän ilmapallo on vielä voimissaan. Sidoin sen työtuoliini kiinni karkaamisen estämiseksi. Ilmapalloilla kun on semmonen paha tapa. Joskushan se alkaa lerppuuntua ja roikkua, jaksaen vaivoin pysyä narunsa päässä. Tämä on ilmapallon yleinen surkea loppu. Kunniakkaampaa sille olisi, jos päästäisin sen irti. Kuin lintu se riemuiten liitelisi korkealle ja tultuaan jonnekin stratosfäärin rajalle päättäisi elämänsä halkeamalla.

Lähetin A:lle meilin ja kerroin Helsingin syntymäpäivästä. A ei paljoa Suomesta tiedä ja varsin vähän sen pääkaupungista. Egyptin kouluissa ei kai opeteta mitään Euroopan maista. Mutta meilläpä annetaan tietoa koko maapallosta. Nyt A asuu Espanjassa, intressit muualla kuin Skandinaviassa.

Tänään maistui ensimmäistä kertaa kahvi. Kyllä, paranemaan päin olen menossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti