6. kesäkuuta 2019

HUH HELLETTÄ, EHKÄ

Hellettä, sanottiin ja minä uskon sen. Kiipesin heti ottamaan esille ja alas tuulettimet. Sitten piti löytää jatkojohtoja. Sain tehtyä ja napsautin ilman sekoittajat käyntiin. Illalla kastelin kukat partsilla. Jälkimmäinen ostamani hortensia ei tykännyt olla luonani, vaan otti ja kuihtui pois. Nyt kokeilussa on begonia.

K soitti ja keskustelimme maan uusista ministereistä. Mitäpä niistä keskustelemista? Yritin olla asian tunteva. Muistelimme myös lapsuutemme Töölön erikoisia ihmisiä. Mieleen putkahti eräs basillikauhuinen nainen, joka ulkosalla kulkiessaan piti aina puolittain suljettua sateenvarjoa itsensä suojana. Vältteli muita ihmisiä, eikä ollut koskaan kenellekään haitaksi. Oli niitä muitakin, jotka K muisti paremmin.

Lukea en ole ehtinyt. Huolsin itseäni, puuhastelin läppärillä ja juttelin puhelimessa P-D:n kanssa. Rouva saanut flunssan. A:lta meili, jossa kertoo lähtevänsä Portugaliin jonkun ystäväpariskunnan vuosihääpäivää juhlimaan. Portugaliin minä en milloinkaan päässyt. Aikeita meillä oli ja ostin matkaoppaankin. Kuvittelin kävelevämme Coimbran kaduilla. "Kun saapuu huhtikuu/ ja kukkiin peittää maan/ on kauneimmillaan Coimbra./ Ken sinne seisahtuu/ hän ei pois kaipaakaan,/ on Portugalin huhtikuu..."  lauloi Olavi Virta aikoinaan. Laulun takia olisin Coimbraan mennyt, vaikka muulloinkin kuin juuri huhtikuussa. Seuraavassa elämässä sitten. Olen sinne sullonut niin paljon tekemistä, että ehtiikö edes kaiken?

Helsingin kaupunginorkesterilta postia. Susanna Mälkki jatkaa ylikapellimestarina ja tänä ja ensi vuonna teemana Italia. Rossinia ja Verdiä ainakin. Kirje kertoo myös HKO:n menneisyydestä. Nyt kun ovat aikeissa lähteä kiertueelle Eurooppaan kuuluen EU-puheenjohtajuuskauden kulttuuriohjelmaan, niin muisteltiin HKO:n  matkaa Pariisiin, joka oli vuonna 1900. HKO  perustettu 1882.

Olen lähdössä ostoksille. Ei, ei se taas ole hattu! Asuste kuitenkin.


2 kommenttia:

 1. Oli tosiaankin helteinen päivä tänään! Yritin jatkaa viimeisiä puutarhatöitä, mutta eihän siitä mitään tullut kun muutaman hetken päästä olo tuntui ihan likomärältä. Mutta ei se mitään, ihanaa kun on taas kesä.
  Eiköhän sulla kesähatut riitä. Ainakin täksi kesäksi. Minä en käytä hattua talvellakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä,on ihanaa, Marjatta, kun on suvi suloinen. Miten niin että "kesähatut riittävät"? Naisella, joka hattuja käyttää, ei ole koskaan niitä liikaa.

   Poista