26. kesäkuuta 2019

KUITTI, KIITOS

Nykyään on tullut vähittäiskaupoissa tavaksi kysyä maksun suorituksen jälkeen, haluaako asiakas kuitin. Laki sallii tämän eli kuittia on näin ollen tarjottu lain pykälien mukaisesti. Soitin Verohallintoon ja kysyin. Ennen kuitti annettiin automaattisesti. Olen saanut vastaukseksi kysymykseeni, miksi ei enää anneta, että tällä tavalla säästetään kuittinauhaa, koska asiakas heittää kuitin kuitenkin pois. Joutuuko kuititta saatu maksu kassaan? Mitä, jos etsivä pysäyttää ovella, eikä asiakas pysty todistamaan maksuaan, jos ei ole älynnyt kassan kysmykseen vastata haluavansa kuitin?  Minulla on ollut tapana haluta aina maksamastani asiasta/tavarasta. On ikään kuin virallista.

Eilen olin pitkästä aikaa asioilla. Nyt on jälleen kotona mansikoita ja kirsikoita. Ulkona (torilla) maksutapahtumasta ei velvoiteta antamaan kuittia. Ehkä saa käsin kirjoitetun pyydettäessä. Kävin muuallakin ja tunsin olevani ihminen ihmisten joukossa. Kamppiin en mennyt, vaikka aikeita on ollut jo pitemmän aikaa. Hautasin koko ajatuksen. Keskuskadun Nespresson myymälään on mentävä jonain päivänä. Kahvikapselit alkavat loppua. Täältä päin Nespresso lopetti myymälänsä. Tarjonta ja kysyntä eivät kohdanneet.

Lueskelen kesken jääneitä kirjoja ja haikailen kirjakaupasta uusia. Hyllytilaa ei ole enää kotona. Olen hiukan huono heittämään kirjoja roskikseen.  Vaikka sinne kelpaaviakin toki on. Dekkareita tuskin luen uudestaan. No, jostain on paikka uusille kirjoille taiottava.


2 kommenttia:

 1. Oletko koskaan lukenut suomalaisten naiskirjailijoiden romaaneja. Esim. Pirjo Tuomisella on useita sarjoja historiallisia romaaneja, joiden eteen hän on tehnyt suuren selvityksen ko aikakausista. Esim. Suuren joen maa ja sen satjan romaanit ovat kiehtovia. Henkilöt ovat fiktiivisiä, mutta tapahtumapaikat yhä nykyisinkin nähtävillä. Ajan kuva on mielestäni onnistunut.
  Mukavia lukuhetkiä. Kiva on aina lukea siitä minkälaista kirjallisuutta muut lukevat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anonyymi. Olen lukenut Raija Orasen "Ackté" ja siitä pidin. Oli ensimmäinen tutustuminen Orasen tekstiin. Miika Nousiainen, Tuomas Kyrö, Jukka Viikilä ja Kari Hotakainen tuttuja. Naiset jääneet hiukan paitsioon.Pirjo Tuomiseen voisin tutustua, kiitos vinkistä. Hyvää suven jatkoa!

   Poista