25. kesäkuuta 2019

TÄÄLLÄ TAAS

Istahdinpa koneen ääreen ja panen blogiin muutaman sanasen. Kiirettä ei ole ollut, ettenkö olisi ehtinyt kirjoittaa muutamaan päivään. Ei ole ollut oikein kirjoitettavaa, vaikka usein sen teen ilman asiaakin. Kotona olen piileskellyt flunssa kun ei tahdo hellittää. Kiusaa yskällä. Öisin kaikenlaisia asentovariaatioita, ettei olisi aivan vaakasuorassa. Olen aloittanut Italian kirjettä. Onnittelen talviolympialaisten järjestämisestä vuonna 2026. Urheilujuhla ei hetkauta Saapasmaan syvää etelää, jossa ystäväni asuu.

Tänään aion ihmisten ilmoille. Piti lähtemäni Kamppiin, mutta en menekään. Keskikaupungille kuitenkin jonain päivänä. Kahvikapseleita on ostettava. Nespresso lopetti myynnin täällä päin. No, tulee lähdettyä, kun aina Stadia kuitenkin hehkutan. Iltaosallistumiset ovat jääneet, joka harmittaa. Teatteri, konsertit, jotka eivät ole kenraaleja jne. Metro lopettaa kulkemisen  iltaisin aivan liian varhain. Sitten olemme jonkun yöbussin varassa, joka ajelehtii pitkin ja poikin matkallaan tänne. Ennen oli helppoa. Voi vaikka kävellen...  Onnen suosiollisella avustuksella  lennähtäisin kuin leppäkeihas täältä kokonaan pois sinne minne kuulun. Nyt juuri se ei ole mahdollista.

Yöpöydän kirjapino alkaa madaltua. Saatuani Thesleffin luettua, siirryin lukemattomiin eli kesken jätettyihin. Veijo Meri, Arundhati Roy, Colin Dexter, P.G. Wodehouse, Kjell Westö jne. Näistä huolimatta suunnittelen meneväni kirjakauppaan. Olenhan sentään arvoisan Pöllöklubin jäsen. Kesä siitäkin ihanaa aikaa että voi istua partsilla lukemassa. Täällä en vaan tunne oloani niin yksityiseksi, kun vastapäinen talo törröttää melko lähellä. Ennen pystyin vaikka yöpaidassa nauttimaan parvekkeella olostani. Olikin sitä kokoa, että aina oli jonkunlainen katve olla näkymättömissä. Viime aikoina sentään olen uskaltautunut illalla kastelemaan kukkaset  reippaasti kotoisasti puettuna.

Alan valmistautua asioille eli yleistä tälläytymistä, hatun valintaa ja syvällistä orientautumista kauppakeskuksen ulkomaalaismiljööseen. Onhan koko kauppakeskus hollantilaisomistuksessa, Wereldhave. Pääkonttori Haarlemmermeerissä. Asiakaskunta monikielistä ja globaalia. Pieni ulkomaan reissu. Joskus edustan vähemmistöä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti