5. kesäkuuta 2019

TAULUT

Ehkä Ellen Thesleffin elämänkertakirja inspiroi minua kaivamaan muuttomiesten (olen asunut täällä jo niin kauan, että taulujen tulisi olla seinillä) pakkauksista tauluja. Asettelin niitä paikkoihin, joissa tulevat suurin piirtein olemaan, kunhan naulaan.  Keittiöön tulee kolme. Kaikissa hedelmiä ja yksi on äitini maalaama. Luin viime yönä jälleen  Thesleffin kirjaa ja piakkoin pääsen loppuun. Ellen on jo 70v. Maalaa yhä ja asuu Lallukassa. Ikävöi Firenzeä.

Taulujen naulaaminen seinille ei ole helppo juttu. Pitää sommitella ja alareunat olla saman kokoisissa tasan. Olen kuitenkin asiassa jo pitkällä ja orientoitunut hommaan. Kunhan taas innostun.

H soitti ja kutsui visiitille uuteen kotiinsa. Lupasin mennä. Meno-ohjeet paperille. Jänittävää, kun on nyt bussimatka edessä.

Ostin kolmannen kesähatun. Panen päähäni niistä jonkun, kun lähden visiteeraamaan. Näyttelijä Joanna Lumleyllä näytti olevan Silkkitiellä samanlainen kuin minulla. Hieno matkadokumentti taas tiedossa. Historiaa, maisemia ja paljon sellaista, joka ei ehkä ole tavallisen turistin koettavissa. Miellyttävää kerrontaa. Ollapa mukana!!

Jaahas, presidentti Trumpin frakki päin seiniä illallisilla kuninkaallisen väen kanssa Lontoossa. Totta että kuvissa hiukan vaikuttaa erilaiselta kuin muitten herrojen asut. Liian leveät lahkeet muun muassa, muisti toimittaja mainita. Ei aina tiedä, itkeäkö vai nauraa, kun Trump on median hampaissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti