15. huhtikuuta 2019

SUOMI UUTEEN JÄRJESTYKSEEN

Vaalit oli ja meni ja jännää oli. Valvoin ja katselin viimeiseen sekuntiin asti. Uusia edustajia eduskuntaan 83 kpl. Vanhoja konkareita lähti joko vapaaehtoisesti tai niin, että äänet eivät jäämiseen riittäneet. Naisia! Ei enemmistö, mutta muistaakseni 47% edustajista. Ja eduskunta senkuin nuortuu. Kerrottiin heti, että hallituksen muodostaminen on kinkkinen juttu. On kuitenkin saatava kokoon ennen 1.7. jolloin alkaa Suomen EU-puheenjohtajakausi.

Koko viikonlopun olin sisällä ja vielä tänäänkin. Huomenna taas liikkeelle. Italian kirjeen postittaminen ja pashan hankinta. Herkku saa sitä hyvää, jota jo siellä kyselin. Säätieteilijät luvanneet hyvin lämmintä ilmaa. Aurinko ainakin jo tänään kirkkaasti paistaa likaisten ikkunoitteni läpi.

Luen yhä Amerikasta, millaista oli ennen vuotta 1492 ja tietysti sen jälkeenkin. Mayflower-laivan matkustajat monista kirjoituksisa huolimatta eivät tahtoneet olla "puritaaneja",vaan Mayflowerin jälkeläisten yhdistys tahtoo heitä kutsuttavan "pyhiinvaeltajaisiksi". Itse matkustajat kutsuivat itseään "separisteiksi", koska erosivat Englannin kirkosta tai "pyhimyksiksi", koska kristillinen alkukirkko oli heidän esimerkkinsä ja heidän kirkkonsa oli "pyhien kirkko". Näin siis Charles C. Mann kirjassaan 1491 Amerikka ennen Kolumbusta.

Teos tavallista pienempää tekstiä, taskukirjan muodossa ja sivuja 553. Ei mikään helppo vuoteessa pideltävä ja lukeminenkin pitää suorittaa suurella ajatuksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti