6. huhtikuuta 2019

MANSIKOITA

Puulaatikollinen mansikoita, Viipurin rinkeli ja Parmesania. Siinä osa eilisistä ruokaostoksista. Niin ja sitten palli. Pallikauppa näkyi olevan muun maalaisen kuin suomalaisen omistuksessa. Olen luullut kauppaa pieneksi yritykseksi kauppakeskuksen käytävässä ja nyt menin sisälle. Iso puoti, tavaraa lattiasta kattoon ja myyjä osoittautui hyvin kohteliaaksi ja hymyileväksi kauppiaaksi. Palli, ja kaikki pallit, olivat muovia! Kaipaan entistä enemmän vanhaa puista palliani, joka jonnekin hävinnyt.

L soitti ja kertoi Teneriffan kuulumiset. Lämpöä, aurinkoa, kävelyä, laiskottelua, nauttimista. Mitäpä sitä muuta lomamatkalla? R lähetti meilin ja mainion kuvauksen USAn matkastaan. Kunnioitettava määrä osavaltioita, viikon aikana niitä kertyi 13 kpl. Mount Rushmore, preerioita, Salt Lake City mormonien tabernaakkeleineen, Nevada, San Francisco, 1500-vuotisia punapuita, Kalifornia kukkivine luumupuineen... Upea kuvaus matkasta. Tämmöseen USAan minäkin tahtoisin tutustua. Nopeatempoisesti, jäämättä minnekään aikailemaan.

Kauppakeskuskäyntiä ei ilman uutta kirjaa. Pasteerailin ohikulkiessani Kustantajien ystävämyynti-kirjakauppaan ja ostin  Martti Blåfieldin Nordenskiöld ja  Charles C. Mannin 1491 Amerikka ennen Kolumbusta.  Tv:n dokumentit ovat jo jonkin aikaa kertoneet asutusta ja sivistystä olleen Amerikassa kauan ennen kuin Kolumbus sinne rantautui. Jälkiä on ilmasta ja maasta käsin. Historian kirjat uusiksi! Takakannessa lukee "Aina joskus osuu käsiin kirja, joka todella muuttaa käsitystä siitä, millainen maailma on." Aloin heti lukea tätä kirjaa ja söin samalla mansikoita. Olisi kuohuviiniäkin ollut, mutta jätin tuonnemmaksi. Mansikoita riittää.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti