26. huhtikuuta 2019

ANTONY HERMUS HURMASI

Joskus kuukausia sitten katselin kevään ohjelmistoa Musiikkitalossa ja kerroin täälläkin tämän päiväisestä kenraaliharjoituksesta, kuka johtaa orkesteria ja kenen musiikkia soitetaan. Ne tiedot eivät enää pitäneet paikkaansa. Nyt kapellimestarina toimi hollantilainen Antony Hermus, eikä Beethovenista puhuttu mitään. Sitä soitettiin ja nytkin taustalla kuuntelen samaa Coriolanus, alkusoittoa YouTubesta. Teki minuun vaikutuksen kuten Antony Hermuskin. Hän johti koko sielullaan ja ruumiillaan, eläytyen jokaiseen nuottiin ja säveleeseen molemmin käsin, eikä käyttänyt tahtipuikkoa. Kukaan aikaisemmista kapellimestareista ei ole saanut minulta niin ihastunutta aplodeerausta kuin nyt Antony Hermus.Väliajan jälkeen soitti pianoa  Francesco Piemontesi Unsuk Chinin pianokonserton. Itse säveltäjä (synt.1961) oli seuraamassa harjoitusta, joka oli samalla Suomen ensiesitys. Teemana oli myös Sergei Prokofjevin sarja orkesterille Romeosta ja Juliasta. Kaunista ja traagista, päättyihän se Julian kuolemaan. Hieno päätös kevään kenraaliharjoituksille.

Syksyllä heti syyskuussa Sibeliusta, Stravinskya, Schumannia, Tshaikovskia, Händeliä...  Myös kevään ohjelmistokin ehti ilmestyä. Mozartia, Kaija Saariahoa,  Richard Straussia, Verdiä,  Debussya... Kunhan aletaan lippuja myydä, varaan jälleen moneen kenraaliin K:lle ja minulle.

Ostin eilen Stadissa ollessani Kevätpörriäisen sievältä pikkutytöltä. Sekin lehti jo 70v. Jussi Myyry kirjoitaa: " Vihainen lintu ritsalla lentää possuja päin! Huolet possuilla päivittäin. Linnut lentää ympäri vaan. Kuun Marssin Auringon Maan! Jatkaa jatkaa aina vaan!"  Victoria Reenkola 2 C kertoo "Suomen paras keksintö on ystävyys. Purkka. Jos sitä syö, niin rakastuu."  "Kissan muotoinen bussi joka on pehmeä sisältä. Se kulkee saduilla." Näin Sini Jantusen 1A mielestä "sadan vuoden päästä".
Ihania kirjoituksia pikkuihmisiltä!

2 kommenttia:

  1. Voi että!! Nuo musiikkikokemuksesi ovat tosiaankin aivan ihania! Ja jatkoakin siis seuraa. Ja kyllä, nuo pikkuihmisien kirjoitukset ovat joskus "fiksumpia" kuin isoihmisten. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua sinullekin, Marjatta.

      Poista