18. huhtikuuta 2019

SUOMALAISEN BAROKKIORKESTERIN ANTIA

Sain Suomalaiselta barokkiorkesterilta sähköpostia. Kertoo Bachista ja Johannes-passiosta, jota menen kuuntelemaan. Ensiesitys Leipzigissä vuonna 1724. Se on Bachin ensimmäinen suurimuotoinen sävellys.  On pidetty Matteus-passiota vähempiarvoisena. Kuuntelen kuitenkin sille kuuluvalla arvonannolla koko 2t 15min ajan. Evankelistan osan laulaa tenori Tom Nyman ja Jeesuksena basso Jyrki Korhonen. On vielä sopraano, toinenkin tenori, kontratenori ja baritoni sekä Cantores Minores ja Suomalainen barokkiorkesteri. Konsertti johdattakoon minut pääsiäiseen.

Ihan laiskotellen eilen. No, kone pesi pyykin ja minä luin. Kiipesin myös selvittämään, minkälaisen polttimon (ent.lamppu) tarvitsen toimimattoman tilalle kylpyhuoneen peilikaappiin. Sentin pituinen outo kappale, jonka sain lopulta irrotettua. Panin minigrip-pussiin. Pitää olla kaupassa malli. Tuntuu hiukan siltä, että ostaminen saattaa olla monen mutkan takana ja joudun hyppäämään useassa kaupassa. Nämä on näitä yksineläjän asioita, joka on selvitettävä tavalla tai toisella. Jos tässä onnistun, niin onnittelen itseäni.

Illalla eilen Michael Portillon mukana junamatkalla Italiassa. Ihastuttavia Alppi-maisemia, makoisaa Parman kinkkua ja juustoista ehkä parhainta, Parmesania. Ollapa mukana! Sohvamatkailen vain messissä. Nykyslangi kai suosittaa "megessä".

Tuli kolmaskin pääsiäiskortti. Kuten jo sanoin, itse en lähettänyt ensimmäistäkään. Kivaa niitä on saada. R:ltä sähköpostia. Aikaero ei nähtävästi enää vaivaa USAn matkan jälkeen. R:n tekstejä on todellinen nautinto lukea. Kaunista kirjakieltä, rikas sanavarasto, upeaa sommittelua.

Kiirastorstai tänään ja sekin urkeni kauniin aurinkoisena. Avonaisesta ikkunasta kuuluu jo lintujen iloinen sirkutus. Oikeastaan täydellisen hienoa.

2 kommenttia:

  1. Bachin musiikki on upeaa, voimakasta, joten varmasti hieno konsertti. Tämän viikon säät ovat olleet aivan ihanan keväisiä ja näyttävät jatkuvan samanlaisina. Alkuviikosta kuulin jo peipposenkin viserrystä. Kesään siis enää puoli kuuta. Oikein mukavaa Pääsiäisen aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjatta. Kiitos kommentista. Bachin eilinen passio-musiikki oli -Bachia.Nyt etsin iloisempaa Bachia YouTubesta. Kyllä, kevät on ja linnut laulavat, oma reviiri, puoliso, pesä, poikaset ja sitten Suomesta pois. Samoin sinulle hyvää pääsiäsitä.

      Poista