30. huhtikuuta 2019

PARTSI ILMAN KUKKAA

Tippaleipä? Simaa? No, ei! Ei mitään vappuista. Ei edes serpentiiniä. Partisille olisin tahtonut purkkikukan, mutta ei narsissia tai muuta pääsiäismäistä. Hortensia? Kylmettyy, sanoi kauppias. Palaan myöhemmin asiaan, sanoin minä.

Stockmann vähentää henkilökuntaa, ei kuitenkaan myyjiä. Miettii tavaratalojen sulkemista kaupungeissa, joissa menee huonosti. HS:n mukaan alkaa satsata premium-tuotteisiin. Stockmannia on aina pidetty kalliina eliittikauppana. Aikoinaan nykyistä enemmän. Premium-tuotteiden myötä se voi palautua eliittikaupaksi. Katsele sinä Heinrich Franz Stockmann pilvesi reunalta, mitä täällä 2000-luvulla kauppahuoneessasi puuhataan.

Näin yllättäen ruokakaupassa Helsingin Meijerin valkohomejuustoa, Ullanlinna. Kuuluu kaupunginosajuustosarjaan. Hieman homejuuston tapaan tuoksahtaa jääkaapissa. Ihan ehtaa tavaraa.

Pöllöklubista tuli postia. Informaatiota uutuuskirjoista ja eritoten äideille sopivia. Selasin läpi. En kiinnostunut.  Olen edelleen Nordenskiöldin mukana jäisissä maisemissa. Aikaisempien tutkimusmatkaajien ruumiita jäätyneinä matkan varrella. Keripukki riesana ja rinnassa tutkimusten palo etenee Adolf pohjoisessa. Porot, joita oli mukana helpottamassa jalkaisin kulkua, karkasivat. Apostolin kyydillä mennään, jos laiva juuttunut jäihin. Tuntien kävelyn jälkeen palataan laivaan ja päivällisellä nautitaan lämmikkeeksi kuutiotuumallinen paloviinaa, noin 16 cl. Pikuhiprakassa läpikäydään päivän seikkailut. Lapsuudessani asuin Messeniuksenkadun ja Nordenskiöldinkadun kulmauksessa, enkä ollut aivan varma, keitä nimensä kaduille antaneet herrat olivat. Nyt jo tiedän.

Tämänpäiväisen sillisalaatin lopuksi vitsi Kevätpörriäisestä. Pekka oli koulussa. Opettaja kysyi Pekalta:
-Minun pitäisi soittaa isällesi, mikä hänen nimensä on?
-Isi, Pekka vastasi.
-No millä nimellä äitisi häntä kutsuu? opettaja intti.
-Rakas tai Kulta, joskus Idiootti.
(SallaPenttilä 5C)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti