27. huhtikuuta 2019

EVAKKOHALLISSA

Ostin Helsingin Meijeriliikkeen valkohomejuustoa "Linnunlaulu". Nimi mitä viehättävin, eikä juustokaan hullumpaa ollut.Näitä Stadin kaupunginosien juustoja on muitakin, Kallio, Klippan ja Jätkäsaari, joista osa punahomejuustoja noin 150g:n kiekoissa. Ihastuin suuresti ne nähdessäni. Nyt vain toivon, että niitä saa muualtakin kuin Hakaniemen evakkohallista. Taitaa olla muuten kaupungin paras halli. On riistalintujakin, fasaania, riekkoa yms. Siellä pasteerailee aivan ilokseen.

Mitä mä tekisin tänään? Jalat veisivät, mutta minne? HAMissa Ellen Thesleffiä. Taitaa näin viikonloppuna ja vasta näyttely aunneena olla minulle liikaa väkeä. Jätän myöhemmäksi. Taidan olla kotona ja jatkaa Amerikan historian lukemista. Etenee hitaasti. Kaikki ei ole inkkaritarinoita. Koko "intiaani" on vähän virheellinen. Kolumbus luuli purjehtineensa Intiaan saavuttuaan Karibialle ja kutsui luulemiaan "Intian" ihmisiä "intiaaneiksi" (indios). Niinpä jälkimaailma  Kolumbuksen perintönä  mieltää kuitenkin "intiaanit" ilman muuta Amerikkaan ja mitä kaikkia lempi- ja kutsumanimiä heistä onkaan. Osa on tietysti arvelluttavia käytössä ettei leimata tai halvenneta.

Nukuin taas huonosti. Kai se kuuluu asiaan, että kaikki yöt eivät mene tuubiin. On vaan niin ikävä pyöriä ja vääntelehtiä vuoteessa ja sitten yrittää lukea, laittaa kahvia tai tuijottaa ikkunasta aamun valkenemista. On muuten ihanasti jo lehden alkuja varsinkin koivuissa. Kesä tulee, vaikka lumivalleissa talvella rämpiessä tuntuikin ylen utopistiselta.

Juon jo aamukahvia, kello  puoli seitsemän. Päivästä tullee aurinkoinen. Jos sittenkin lähden ainakin jonnekin ulos. Kunhan tästä päivää urkenee hiukan pitemmälle.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti