12. huhtikuuta 2019

YÖRAUHAN RIKKOMINEN

Yöllä heräsin ja oitis raivostuin äkättyäni syyn. Yläkerrassa imuroitiin, siirettiin huonakaluja lattiaa pitkin ja kaikki kuului tänne. Ei kuin aamutakki päälle ja kertomaan yörauhasta. Oven avasi ei-suomalainen mies. Jaahas, ajattelin, kulttuuriero! Sanoin, ettei tähän aikaan saa imuroimalla häiritä muita. En esitellyt itseäni, mutta mainitsin asuvani heidän alapuolellaan ja kuulevani metelin. No, kaveri pyyteli anteeksi ja sitten tarttui käsivarteeni. Metoo-henki heräsi ja kun olin pahalla tuulella unieni keskeytyksestä, ulvahdin "älkää koskeko". Nyt hän pyysi kosketustaan anteeksi. "Menkää nukkumaan", oli loppukaneettini ja lähdin. En tietystikään enää saanut itse unta, niin että kiitos, naapuri. Oli melkein keskiyö.

Aamupäivällä lähdin kauppakeskukseen. Hedelmiä. Menin kenkäkauppaan ja ostin kesäsandaletit. Puolustauduin sillä, että olin ne ansainnut yövalvomiseni jälkeen. Sitten Lidliin. Alennusta kaikista hedelmistä. Mitä varten? Huonokuntoisia? Olen skeptikko.Vaikuttivat priimoilta. Ostin. Ostin myös  portugalulaisia pastés de nata-leivonnaisia ja se oli eri hyvä valinta. Hyvänen aika, kuinka olivat hyviä! Olen jotenkin tullut siihen tulokseen, että Lidl on sittenkin edullinen kauppa. No, ei sieltä kaikkea saa, mutta saa kuitenkin.

Aurinko paistaa somasti, mutta koleaa on. Perjantaihörhöt liikkeellä, vartijoita kaupakeskuksessa ja sen ulkopuolella. Takki minulla kuitenkin jo kevättä enteilevä. Stockmannin lähettämä mainoslehtinenkin ehdotti "vaihda takkisi kevyempään, byt till en tunnare jacka". Minä vaihdoin.

3 kommenttia:

 1. Noi voih!! Eipä taida yläkerran naapurilla sitten olla tiedossaan taloyhtiön sääntöjä. Eikö sitä iltakymmenen jälkeen pitäisi olla meluamatta. Hyvä, että kävit siellä, niin olisin minäkin tehnyt. Mutta hei, ei me kuule mitään syitä tarvita kesäkenkien ostolle. Kiva, että löysit mieleisesi.
  Minäkin kävin tänään Lidlissä ja huomasin hedelmiä koskevan alennuksen. Taitaa vaan olla heidän myyntistrategiaansa, koska kaikki hedelmät olivat ihan priimakuntoisia. Löysitkö nuo portugalilaiset leivonnaiset myöskin Lidlistä? Olivatko paistopisteessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta. Etelän ihmisillä erilainen kulttuuri, varsinkin yökulttuuri. Ja juu, ostin pastéis de nata-leivonnaisia eli portugalilaisia kermaleivoksia ja söin heti kotiin tultuani. Jumalaisen hyviä! Mukavaa viikonloppua.

   Poista
  2. Marjatta. Lisäys: kyllä olivat Lidlistä ja, onko se nyt sitten paistopiste?, siitä, missä leipiä on lasien takana ja niitä saa itse ottaa. Olivat minusta todella hyviä ja sopivan kokoisiakin eli siis aika pieniä. Metallisessa leivosvuuissa.

   Poista