18. marraskuuta 2018

LEIPOJAN MIETTEITÄ

Tuli 12 muffinia, kuten reseptissä sanotiin. "Maistoin" kaksi, kun sentään edellisestä leipomuksestani yleensäkin oli vuosia vierähtänyt. Onnistuneita. Panin 10 pakkaseen. Oikeastaan nautin leipomisesta. Ennen muinoin olen sitä harrastanut enemmänkin. Tänään vuorossa kasvispaistos. Kunhan heräämisestäni tokenen ja aamulattet nautittu.

Ainoa ulkona olo eilen oli roskiskeikka. Uskalsin aivan raakileena ilman julkisivun ehostusta. Kukaan ei nähnyt. K soitti ja juttelimme hetken. Ehdin lukeakin Juha Vuorisen Hola! kirjaa. Tietysti siivosin jälkeni myös keittiössä.  Pitää ostaa sitruspuserrin, manuaalisesti käytettävä. Kun en löytänyt, käytin sähköistä. Uusi vaaka on sitten hieno. Punnitsin huvikseni kaikenlaista sen voin lisäksi, jonka tarvitsin muffineihin. Ihanan pieni ja litteä.

Onneksi olen säästänyt itselleni joitakin keittokirjoja. Muffinireseptejäkin on vaikka kuinka paljon. Seuraavaksi saakin olla hiukan monimutkaisempi ja monipuolisempi taikina kuin nyt tämä sitruuna-jugurtti. Kun ovat oikein monipuolisia, ovatkin jo cupcakes. Hei, minusta tulee taas leipoja!

Oli mukava tunne, kun katseli eilen saamaansa tulosta, uunista juuri otettuja leipomuksia. Ne tuoksuivat hyvälle ja kutsuivat maistamaan. Parempia kuitenkin jäähdyttyään. Olen tutkinut kaasu-uuniani ja huomasin siinä olevan erillisen  ylälämmönkin. Esilämmitys on tärkeää. Sitä olen noudattanut. Tänään siis taas kokeilemaan, onnistuuko muffinien lailla kasvispaistoskin. Sen jälkeen seuraavien kimppuun!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti