29. marraskuuta 2018

JOULUMUSAA

Joulupuu on rakennettu. Otin kuusen kaapista, ojensin oksat kuuselle kuuluvaan asentoon, kiinnitin kynttilärimpsun, punaisia palloja kymmenittäin ja muuta jouluista. Koko pieni pöytä kertoo joulusta tonttuineen, joskus myyjäisistä ostettu pieni kankainen joulutähti purkissa ja kuusen alla lahjapaketti. Puuhastelun taustalla soi joululauluja a´la Dean Martin, Nat King Cole, Elvis Presley, Bing Crosby, Louis Armstrong  ja Frank Sinatra. Herrat lauloivat antaumuksella kukin oman tulkintansa muun muassa laulusta Rudolph the Red-Nosed Reindeer. Nuorempi K kertoi, etteivät englantilaiset suostu syömään poroa, vaikka Suomesta pantaisiin menemään jo ylituotannonkin takia. No, ei sitä runsain mitoin ole Helsingissäkään saatavissa, vaikka me täällä pistelisimme ilman omantunnon tuskia Petteri Punakuonon sukulaisia hyvällä halulla.

Pyyhkiskelin minä pölyjäkin, mutta imuriin en sentään kajonnut. Huilatessa luin vuorotellen Erno Paasilinnaa kirjana ja Kielikelloa sähköisesti. Ennen tuli minulle paperilehtenä, mutta se versio lopetettiin. Kielikello on kirjoittajan Abckiria. Ainakin tämmösen amatöörin. Sanan joulupukki saa muuten kirjoittaa isolla tai pienellä alkukirjaimella. Miten kukin valkopartaan suhtautuu. Sama pätee Nukkumattiin. Minä olen tämän olennon kirjoittanut aina isolla ja nyttemmin vieläkin isommalla, kun ei saavu öisin vieraakseni vaikka mieluusti vastaan ottaisin. Koko yöksi.

Tänään valvomisesta huolimatta asioille. Pysyttelen kotinurkilla. Eikä pakkanen nipistele varpaita saappaissa. Nyt valmistautumaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti