24. marraskuuta 2018

ERNO PAASILINNAA JA MUFFINIA

Meinasi tulla ongelma. Osin tuli. Arvelinkin niin. Kuitenkin menin rohkeasti ensin S-marketiin kysymään polentaa. Myyjä makusteli kysymystäni ja sanoi lopulta, että "ei varmaankaan ole". Tyydyin tähän, vaikka vastaus ei ollutkaan kattava. Menin Lidliin. Myyjä pyysi kysymään toiselta myyjältä, joka kysyi kolmennalta ja vastaus oli "ei meillä ole". Lähdin Eastonin K-marketiin, koska olin päättänyt saada polentaa parmesaani-polentamuffineihin. Menin K-Citymarketissa suoraan jauhovälikköön, pasteerailin sen päästä päähän ja ylähyllyllä näin polentaa. Sitten muiden tarvikkeiden kimppuun. Sain kaiken sieltä. Olinkin ollut varma, että sieltä saan. Paras ruokakauppa näillä main.

Kotimatkalla poikkesin  Kustantajien ystävämyynti-kirjakauppaan (pop-in-kauppa), joka aikanani jo toistamiseen viivähtää muutaman kuukauden välillä Itis-Easton. Nyt on tammikuun loppuun. Uusia ja vanhempia kirjoja todella halvalla.  Ostin tänä vuonna ilmestyneen Matti Salmisen Erno Paasilinnan kirjallinen elämä. Olen ollut vuonna 2000 kuuntelemassa Erno Paasilinnaa yliopistolla Studia litteraria-luentosarjassa. Myös olen lukenut hänen teoksiaan. Tiedän hänen pitäneen pyöräilystä, olleen omapäinen,älykkö ja ollut muutenkin moneksi. Luettuani Salmisen kirjan, tiedän enemmän.

Sen verran pidin kirjoittamisessa paussia, että tein muffinit. Kullanruskeiksi tulemista odotellessani aloin lukea Salmisen kirjaa. Erno Paasilinna on sanonut "Kirjailijaksi ei synnytä. On elettävä sellainen elämä, josta syntyy kirjailija." Näin on sanonut kirjailija, joka jo 18 vuoden ajan on kirjoittanut ihan jossain muualla ja ehkä katselee tämän ajan kirjailijoita toivoen heille elämää, joka tekee kirjailijan.

Otin lasillisen uutta Beaujolaisia ja maistoin parmesaani-polentamuffinin. Vaikka ite sanonkin, niin on hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti