28. kesäkuuta 2018

PORTILLON MUKANA

Olen jälleen päässyt matkailemaan Michael Portillon kanssa ja suunnattomasti nauttinut. Joissakin maissa ja kaupungeissa käynyt minäkin aikoinani. Mukavaa kertausta ja nyt asiantuntijan opastuksella, joka ammentaa tietonsa Bradshaw´s 1913 continental railway guide´ staan. Paksu punakantinen opaskirja, joka näyttää olevan Portillon ainoa matkatavara tässä tv:n dokumentissa. Rakastan kaikenlaisia matkaohjelmia! Tämän viikkoisessa osassa Michael Portillo oli muun muassa Firenzessä. Kaupunkia hallitsi 1300-1400-luvuilla mahtava Medicien suku. Heistäkin ollut fiktion omainen sarja televisiossa.

Tsilari-lehti tipahti taas postiluukusta ja sen luen aina tiiviisti kannesta kanteen. Heikki Paunonen muistelee Stadin loruja, joista osa minullekin tuttuja. "Hura-hura-häitä, keisari seisoo palatsissaan. Niin musta kuin multa, niin valkea kuin lunta. Minkä vuoksi sotilas on parempi kuin herra? Se kun tulee viimeiseksi ompi kuolema!" Kuin myös tämä " Ulle-dulle-doff, kinkke-laade-koff, koffe-laade,kinkke-laade, ulle-dulle-doff". Voi hyvät ihmiset miten sitä tuntee itsensä vanhaksi, kun tämmösiä loruja lukee.

Jo omat 25 ikävuottani ylittäneenä konttaan tänään kauppareissulle. Lisää mansikoita ja muuta, joilla toivon pärjääväni ensi viikkoon asti. Ja pärjäänkin. Ja jos vaikka pankkiinkin. Mitä pitempi jonotusaika, sitä mukavampaa. Katselen mielelläni ihmisiä ja täällä tuntuu olevan kaikenlaisia, etten sanoisi originelleja. Ja sanonkin. Tunnen olevani teatterin katsomossa ja näyttämöllä tapahtuu.

Ensi viikolla ehdotan itselleni jotain jännittävää tekemistä. Elämä ei ole yhtään hassumpaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti