21. joulukuuta 2017

JOULU TULI OVELLENI

L, tuo ihana ihminen, toi joululahjan. Yllättäen ja näki minut täysin raakileena oviaukossa. Hänen puolisonsa,yhtä ihana A, oli jäänyt hienotunteisesti autoon odottamaan, eikä siis ollut näkemässä raakileuttani. Kiitos siitä. En yleensä ja vielä vähemmän näyttäydy siinä tilassa ihmisille. Mutta kun varoitussoitto annetaan pihalta, siinä ei ehdi enää edes huulipunaa vetäistä. L:llä on kuulemma kokemuksia minusta, jos ilmoittaa tulonsa esimerkiksi kotoaan, ehdin hyvin tälläytyä ja sen totisesti, totisesti teen. Roskiskeikallekin valmistaudun ainakin kevyesti. Tämän opin jo Skattalla.  Naapuri J-P tuli usein vastaan. J-P on S:n aviomies. Hekin muuttivat talosta.

Maaliskuisesta konserttikenraalista olen hyvin utelias. Slovakialainen Juraj Valcuha, kapellimestari ja ranskalainen Gautier  Capucon, sello. Nettitietojen mukaan hän soittaa vuonna 1701 valmistuneella Matteo Goffriler-sellolla. Luin netistä muutakin maaliskuisesta konsertista. Liikun vahvasti alueella, josta en tiedä yhtään mitään. Tulemme ilmeisesti kuulemaan Antonin Dvorakin sellokonserton, joka sävellettiin 1894-95. Myös, jos oikein ymmärsin, Richard Straussin "Also sprach Zarathursta". Sukellan siis minulle tuikituntemattomaan musiikin maailmaan. Ihanaa!! En varmaankaan ole nähnyt yhtäkään Richard Straussin oopperaa, muusta hänen  musiikistaan "elävänä" kuulemisesta puhumattakaan. Ennen kuin maaliskuussa 2018!!!

Yleensä tekstini poukkoilee siellä ja täällä. Niin tämäkin. Ihmettelen silmää tekevien lällyä suhtautumista nyt juuri tapetilla oleviin sukupuolisiin ahdisteluihin. Esimerkiksi herra Hakkaraisen käyttäytymiseen. Suomalainen saa aina anteeksi humalassa tapahtuneet törttöilyt. Niin herra Hakkarainenkin. Me suomalaiset katsomme läpi sormien viinapäissä tapahtuvan ahdistelun, väkivallan ja suusanalliset loukkauksen. "No, se on niin kännissä". Jopa rattijuoppoa paapotaan. Humalaista näyttelevälle teatterin lavoilla on naurettu kautta aikojen. En ole koskaan ymmärtänyt, mikä siinä on niin huvittavaa. Joku koheltelee, horjuu, laukoo suustaan tyhmyyksiä! Hauskaa?? Suomen hallitus voisi hiukan vakavammin suhtautua näihin juoppojen ja selvinkin päin olevien aikaansaannoksiin, laatia lakeja, joissa tuntuvasti rangaistaan toisille ihmisille aiheuttamat niin henkiset kuin ruumiilliset vahingot.

2 kommenttia:

  1. Äläs nyt kuule, et siä oo mikään raakile vaan ihan luonnonmukaisen kaunis. Toivottelen sulle oikein mukavaa ja rauhallista Joulun aikaa ja kaikkea hyvää kohta alkavalle uudelle vuodelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinullekin, Marjatta, oikein Hyvää ja Onnellista Joulua kuin myös kaikkea mukavaa vuodelle 2018!

      Poista