24. joulukuuta 2017

HYVÄÄ JOULUA

Eilen arvelin, ettei kukaan kirjoita jouluaaton aattona. Tänään olen varma, ettei kukaan kirjoita jouluaattona. Sillä se on tänään. Kun minä olin pieni, ja siitä on kauan, jännitin aattoiltaa jo heti aamusta. Pää ei tahtonut pysyä paikoillaan, kun äiti laittoi rusettia tukkaan ja minulla oli jo pyhähame päällä. Illalla syötiin ja yleensä sen jälkeen tuli joulupukki. Ruoka ei maistunut, kun odotin pukin kolistamista oveen. Hän ei koskaan soittanut ovikelloa. Isä meni avaamaan ja kuulin isän sanovan, että onpas Pukilla raskas säkki. Rupesin jännittämään entistä enemmän. Sitten eräänä aattoiltana sain huomata, että siinä Joulupukin säkissä oli jotain outoa. Olin nähnyt samanlaisen säkin jo eteisessä! Miten se oli mahdollista? Se selvisi minulle seuraavana jouluna ja siinä paikassa lakkasin uskomasta Joulupukkiin.

Eilen sain sekä tekstiviestejä että puhelinsoittoja ja meilejä niiltä ystäviltä, jotka eivät lähettäneet joulukorttia. N:n kanssa sovittiin tapaaminen, kunhan olemme asettuneet joulun ynnä muun vietosta. Kaiken tämän jälkeen avasin keksipaketin ja söin kaikki keksit.

Tänään syön kaikkea jouluun kuuluvaa ja vähän ylikin. Rusettia ei ole päässä, eikä pyhämekkoa päällä. Minulla on ikävä kaikkia niitä ihmisiä, joiden kanssa olen joulua viettänyt. Heitä ei enää ole, ei puolisoakaan.

"Me käymme joulun viettohon taas kuusin, kynttilöin. Puun vihreen oksat kiedomme me hopein, kultavöin, vaan muistammeko lapsen sen, mi  taivaisen tuo kirkkauden..."

HYVÄÄ JOULUA MEILLE KAIKILLE!

7 kommenttia:

 1. Hienoa että sinulla on ihania ystäviä, jotka sinua muistavat. Joulu herkistää mielen, ja ikävä sekä suru nousevat pintaan.

  Toivotan sinulle oikein hyvää joulunaikaa ja tuokoon uusi vuosi tullessaan iloa sekä valoa luoksesi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, Ansku. Niin Sinullekin kaikkea hyvää nyt ja ensi vuonna.

   Poista
 2. Jokainen joulu on erilainen. Varsinkin täällä elämän loppupäässä.
  Carpe Diem!
  Kiittäkäämme kaikesta siitä, mitä on ollut ja mitä on nyt.
  Levollista ja muistorikasta Joulua!

  VastaaPoista
 3. Hyvää joulua! Meillä on koti rauhoittunut aaton kiireiltä. Ajattelin vilkaista mitä joluusi kuuluu. Olen miettinyt joulun suurta merkitystä. Ehkä se johtuu siitä että joka joulussa on tavallaan ne kaikki eletyt joulut. Mukana kulkevat nekin, jotka joskus ovat olleet mukana. He joita ei enää ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, Joulu on muistojen aikaa, Anonyymi. Hyviä joulupyhiä ja mukavaa ensi vuotta.

   Poista
 4. oli meillä rauhallinen joulu kiitos luoja ... Mutta uusi vuosi odottaa .. Rauhallista viikonloppua ja loppuvuotta

  VastaaPoista