14. huhtikuuta 2017

PITKÄ PÄIVÄ

Ollessani lapsi, oli tämä Pitkäperjantai todella pitkä. Se johtui siitä, että tuolloin oli kaikki huvipaikat, ravintolat, kaupat ym kiinni. Lasten piti käyttäytyä mallikkaasti koko päivä. Joskus oli ulkona pimeää, mikä vielä lisäsi päivän tarkoitusta, vaikka ei kotonani oltukaan uskonnollisia. Vierailut eivät kuuluneet asiaan ja radiosta tuli vakavaa ohjelmaa. Lapset odottivat kärsimättömästi pääsiäispyhiä ja pupun tuomisia. Nykyisin on kaikki toisin, vain ne pupun tuomiset ovat ennallaan.

Yhden pääsiäiskortin sain, eikä siinä ollut hartautta, ei pääsiäismunan kuvaakaan, ei tipua, eikä pupua. Oli kuvapuolella kolme akkaa luutien kanssa. Hiukan repsahtaneita naisia ja yhdellä luutakin poikki. Kortti on Suvi Ecksteinin suunnittelema. Sen lähettäjä ystäväni E on huumorinaisia, emmekä ota aina aivan kaikkea vakavasti. Hän lähti muuten Prahaan tyttärensä ja tämän miehen kanssa.

Aurinko paistaa, jotta ei ole pimeä tämä pitkä päivä, eikä se enää muutenkaan pitkä ole. Tunnen kuitenkin kunnioitusta, etten melua enkä melskaa, jota en muutenkaan tee. Lueskeluksi ja blogin kirjoittamiseksi menee, ehkä lisään muutaman rivin Italian kirjeeseen. Kirje odottaa läppärin uumenissa valmistumistaan. Siihen on saajan toiveitten mukaisesti pantava kuulumisia niin Suomen poliittisesta elämästä kuin tapahtumista Helsingissä. Italian media ei näin pienestä ja mitättömästä maasta suurempia informoi. Entinen pääministeri Silvio Berlusconikaan ei ole enää tapetilla. Hänhän huolehti siitä, että maailman tietoisuuteen tuli suomalainen gastronomia. Tosin ei positiivisella tavalla.

Hyvää Pääsiäistä!

2 kommenttia:

 1. Niinpä. Pitkäperjantai ja Joulupäivä olivat lapsuudessa ja vielä teini-iässäkin juuri tuollaisia päiviä. Ja kai muistat sinäkin ne Rukouslauantait?! Se oli silloin vaan ovatpa nekin asiat ja tavat muuttuneet.
  Oikein mukavaa Pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu,Marjatta, ihan pysähtyneitä päiviä nuo rukouslauantait. Hirveää holhoamista! Sinulle toivotan Hyvää Pääsiäistä.

   Poista