22. toukokuuta 2016

JÄNNITYSTÄ, JÄNNITYSTÄ

Siinä vaiheessa eilen Suomi-Venäjä-matsissa jännitin, kun taululla olivat luvut 1-0 naapurin hyväksi,  että kyllä ne kelmit meidät jyrää kuin hyttyset alleen. Sitten alkoi tapahtua, mutta jännitystä en saanut laukeamaan. Meinasi tulla pissat housuun. Loppuminuutit vietin keittiössä. Hermot eivät kestäneet. Huudoista ymmärsin, että Suomi piti kutinsa ja voitti 3-1 ja rullauduin television ääreen takaisin. Ollaan me sitten hyviä! Kaadettiin punanutut niin että heilahti.Tänään Kanadaa vastaan finaalissa.

Kansa on kahta mieltä, kun maitokauppaan tulee 5,5% oluita ja lonkeroita. Minä niistä viis veisaan, tahdon viinit maitokauppaan. Terveysintoilijat ovat varmoja, että suomalaiset kuolevat nyt alkoholimyrkytykseen, juoppous lisääntyy ja kaikki olemme päivät pääksytyksin kuin Ellun kanat. Kyllä kansa on tähänkin asti kantanut viinansa matkojenkin takaa Alkosta, Haaparannasta tai Tallinnasta. Ei se miksikään muutu, vaikka marketista saa nelosoluttakin. Ei edes kieltolaki aikoinaan hillinnyt, vaan silloin ähellettiin viinapannujen kanssa pitkin pusikoita.

Tiistaina menen M:n kanssa Sederholmin taloon. Sehän on remontoitu ja muutettu kiinnostavammaksi museoksi kuin ainoastaan lapsille tarkoitetuksi, jota se oli pitkät ajat. Nyt siellä on vaihtuvia näyttelyitä ja sinne olemme menossa. Ja jos saisin M:n houkuteltua vielä muihinkin lähellä oleviin vanhoihin taloihin esimerkiksi Kiseleffin taloon, olisi se piste iin päällä. Hieno päivä siis tiedossa.

Niin on tänäänkin. Lämmintä ja paistetta, sunnuntai ja iltajännitystä Moskovassa. Voiko tämän hauskempaa olla?

2 kommenttia:

  1. Jäi eilinen ottelu näkemättä, mutta tänään täytyy yrittää katsoa. Saa nähdä jaksaako, kun on viikonloppu mennyt töissä ja huomenna aamullakin pitäsi jaksaa lähteä töihin.

    Eikös se Kiseleffin talo ole melkein pakollinen käyntikohde, jos on niillä main liikkeellä :).

    VastaaPoista