19. toukokuuta 2016

EI ÖITÄ ILMAN UNIA

Unia taas nähty niin, että ei perässä pysy. Nyt oli äitini sairaana kotona meillä ja joku aivan vieras henkilö oli ollut yötä, laittanut aamulla kahvia (ei osannut) ja sotannut koko keittiön, jota unessa vimmatusti siivosin.  Nyt jo haluaisin keskustella herra Freudin kanssa! No, omakin selitys on. Äidin sairaus liittyy puolison sairauteen. Vieras henkilö? Olihan meillä aikoinaan vierashuoneessa öitsijöitä, mutta yleensä tuttuja. Taitamaton kahvinlaitto on vähän kinkkisempi selittää. Ehkä se oli etiäinen ja vuosia palvellut moccamaster vetelee viimeisiään. Siivoaminen taas ilman muuta kertoo siitä, että ihan oikeasti täällä pitäisi siivota. Ei tässä siis mitään Freudia tarvitakaan.

Kirjoitin kolme kirjettä eilen. Jokaiseen panin sen henkilön muistokirjassani olevan värssyn valokopion. Pyöreillä pikkutytön käsialoilla kirjoitettuja "neuvoja", miten tulevaisuudessa olla ja elää. "Olkoon onnekas elosi, kaunis kultainen kulkusi." Tämä ei ole näiden tyttöjen kirjoitus. Mahtanevat hiukan hymyillä luettuaan näitä vuosikymmenten takaisia viestejä. C:lle en lähetä,  koska luin hänen värssynsä jo aiemmin puhelimessa.

Varasin veriajan laboratoriosta. Tuli heti mutka matkaan. Tohtori ei muistanut mainita, että kilpirauhaskoe otettava jo varhain aamulla. Ällistyin, kun pitää vääntäytyä labraan  heti herättyä ja taatusti ennen kymmentä. Minulla on aika 9.50. Toinenkin koe,  jonka koodimerkinnästä en ymmärtänyt mitään. Miksi ei idioottiasiakkaalle puhuta selkokieltä? No, ehkä saan liruteltua laboratoriossa sen verran näytettä, että riittää. Onhan heillä vettä juotavaksi.

3 kommenttia:

 1. Minulta otetaan kilpirauhaskokeet joka vuosi muiden verikokeiden yhteydessä ja sanotaan , et mene aamusta. No minun aamuni on myös siinä klo 10 aikaan ja kaikki on mennyt ihan ok. Ei ole niin paljon jonojakaan tuohon aikaan.
  Hyvää kesää myös sinulle!

  VastaaPoista
 2. Hei taas :)
  Minua jäi tämä asia mietityttämään, niin laitoin viestiä labrahoitaja ystävälleni Jyväskylään. Vastaus tuli heti, eli pitää mennä klo 8-10, hormoonit on silloin kohillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari tiedoista. En tiennyt, että hormoonit määräävät verenottoajan. Toivottavasti minun kellonaikani 9.50 riittää. Mukavaa viikonloppua.

   Poista