11. toukokuuta 2016

EILEN PAISTOI AURINKO

Eilen pankissa. Ensimmäinen kerta, jos sitä kertaa ei lasketa, kun konttorinjohtaja vei minut suoraan virkailijan luo nostamaan tililtä rahaa, kun sain asioituani ilman kuulusteluja. Kerroin sen virkailijalle ja kiitin. Nyt olin kuten muutkin asiakkaat, en rikollinen. Marssiessani pankissa kohti ulko-ovea, sen ryntäsi avaamaan kohteliaasti hymyillen hyvin tummapintainen suomea puhuva mies. Käännyin kiittämään ja hymyilin kauniisti takaisin. Tuntui taas mukavalta. Sitten hedelmien ostoon ja kotiin. Lonkka kipupilleristä huolimatta oikkuili. Istuuduin vähän väliä rollaattorin päällä huilaamassa. Onneksi oli kaunis ja lämmin päivä.

Asuintaloni pihalla on kukkaloisto nyt parhaimmillaan. Kukkivia kukkia suuret alat, runsaan siistiksi leikatun pensasaidan sisäpuolella grillialue ja lapsillakin oma keinupaikkansa. Kymmeniä metrejä kukkia kaikkialla, muutama koivu, penkkejä ja puinen pöytäkin. Kaunis, kaunis piha!

Seuraavaksi vääntäydyn laboratoriokokeisiin, mutta en tänään. Tänään vain olen ja nautin eilisen päivän positiivisuudesta. Italiasta tuli kortti. Kuvapuolella Picasson kyyhkysiä. Nimeltäänkin "Kyyhkyset". Kortin lähettäjä arvelee niiden olevan "puluja". Sama asia. Me vain kutsumme näitä kaupunkikyyhkysiä puluiksi. Saamani kortti kuvaa "Kyyhkyset" vuodelta 1957 ja on alkuperäisenä ilmeisesti Barcelonassa. Picasso kuvasi paljon kyyhkysiä ja hänen tyttärensäkin nimi on Paloma (= kyyhkynen).

Riki Sorsa menehtyi sitten sairauteensa. Lähti tästä elämästä samalla lailla kuin minun mieheni yöllä rauhallisesti kotona nukkuessaan. Yhden syövän oli jo selättänyt, toinen ja jälkimmäinen vei voiton. Jäämme taas yhtä artistia kaipaamaan. Hyvää matkaa, Riki Sorsa.

2 kommenttia:

  1. Hienoa, että pankkireissu sujui ongelmitta. Auringonpaisteesta onkin saatu nyt nautittua. Eilen tulimme mökille ja lämmintä oli +22. Valitettavasti vaan tuulen suunta muuttui ja tänään on ollut vain +15, mutta narsissit kukkii kauniisti.

    VastaaPoista
  2. Lämpimät terveiset niin Sinulle, CurryKaneli, kuin narsisseillesi.

    VastaaPoista