4. toukokuuta 2016

UNI KOTKASTA

Heräsin hetki sitten ja kun kerran muistan uneni hyvin, kerron sen tässä. Olin puolisoni kanssa Kotkassa. Olimme nuoria, kuten usein unissa. Minulla asuu Kotkassa vieläkin äidin puoleinen pikkuserkku ja olemme nykyisin vain soittoväleissä, kuten niinkin usein käy, kun välimatkaa ja kremppaa on.

No, siis takaisin unen Kotkaan. Kotkan kansallislintu oli kana, ruskea kana. Niitä oli kaikkialla kaupungissa, eikä niitä saanut syödä vaan syöttää. Myös Langinkoski oli itse kaupungissa. Se ryöppysi valkein pärskein katujen tilalla ja näkyi T:n vanhempien uuteen kotiin ikkunoista. Meillä oli minun isäni mukana, joka oli koko ajan raidallisessa pyjamassa, eikä sitä kukaan kaupungilla kummeksinut. Isäni piti (oikeastikin) eläimistä ja hänen perässään oli aina pitkä jono kanoja. Tuli mieleen pillipiipari Hamelnin kaupungista 1200-luvulla. Paitsi että kanoja ei, kuten pillipiiparin rottia, johdatettu ulos kaupungista, vaan ne seurasivat hyväntuulista pyjamaan pukeutunutta isääni Kotkan koskien täyttämillä kaduilla, joiden reunoilla oli jalkakäytäviä.

Tämän enempää en unta nähnyt, mutta siihenkin asti se oli mukava uni.

Ulkona taas taivaan täydeltä aurinkoa. Nukuin hyvin ja lähden tästä kahvia tiputtelemaan. Valitsen mukivalikoimastani sopivan ja koska olen hyvällä tuulella, taidan valita iloisen mukin. En aio miettiä, mitä tapahtuisi, jos Donald Trumpista tulisi USAn presidentti. Enkä sitä, että onko maailmassa kieliä, joissa ei olisi kirosanoja. No, tämän kielen olisin suonut Suomelle. Eilenkin kauppareissulla ohitin "herraseurueen", joka oli ripustanut muovikassin puun oksaan ja siinä oluttölkkejä. Keskustelivat kovaäänisesti kiroillen asioista, joissa ei päätä eikä häntää ja yksi miehistä heitti toista isolla kivellä, joka ei tosin osunut. Suukopua ja minä kiiruhdin askeleitani, minkä rollaattori ja lantio myöten antoivat. Tämä on Itäkeskusta!

4 kommenttia:

 1. No herttinen sentään millaisen unen olet nähnyt! Juu, ei täällä Kotkassa ole kanoja kaduilla, puluja ja lokkeja kyllä on. Milloin olet viimeksi käynyt täällä? Kaupunki on ainakin puistojen suhteen muuttunut melkoisesti viimeisen parinkymmenen vuoden aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta. Kanat unessa siksi, kun minulla oli aina kesäisin kanoja mökillä ja tykkään kanoista ja munista. Skattalla oli kanoja vielä 1800-luvulla kuten muitakin kotieläimiä. Kotkassa viimeksi joskus ehkä 15-20 vuotta sitten. Puolison sairauden aikana en liikkunut. Käynyt kuitenkin aikoinaan useasti kuten Langinkoskellakin. Terveisiä vaan sinne päin.

   Poista
 2. Älä ikinä lopeta tänne kirjoittamista, kun näitä on niiiin hauska lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, kiitoksia kannustavista ja kauniista sanoistasi. Mukavaa toukokuuta.

   Poista