14. lokakuuta 2015

TAPAAMINEN

Huominen on täynnä surua. Puoliso siunataan. En pääse tilaisuutta karkuun, se on läpi käytävä. Siispä se tehdään ja päivän lopussa kuivataan jälleen kerran kyyneleet. On ilta tätä naputellessa. On pimeää ulkona. Yritän kohta saada unen päästä kiinni. Join lasillisen punaviiniä. Se usein nukuttaa.

Tänään kaupungilla naisen ääni sanoi nimeni takanani. Käännyin  katsomaan. En tuntenut. Hän sanoi nimensä, joka toi mieleen jotain aikojen takaa. Sitten tunsin. Mentiin kahville. Laskettiin vuosia ja saatiin tulokseksi 15 vuotta viime tapaamisesta. Se hiukan pelasti, etten tuntenut. Viisitoista vuotta muuttaa ihmistä. Me olimme joskus hyviä ystäviä, parhaita, ja aivan lapsuudesta alkaen. Kävimme partiota leikki-iän jälkeen, tutustuimme poikiin yhdessä, vietimme kesäaikaa hänen äitinsä mökillä, lavatanssit tulivat tutuiksi. Me menimme aikanamme naimisiin, hän sai lapsia, vaihdoimme joulukortteja, vierailimme perheitten kesken. Tiemme erosivat, joulukortit loppuivat, hänen miehensä kuoli, emme enää tavanneet. Mutta tänään halaukset olivat entisen lämpimiä, hymyt samoin ja yritimme mahduttaa viisitoista vuotta pariin tuntiin ja kahvin juontiin. Vaihdoimme puhelinnumerot ja lähdimme eri suuntiin. Tapaamisesta jäi hyvä muisto. Ehkä kuulen taas vuosien kuluttua jonkun sanovan nimeni ja sillä kerralla varmasti tunnen.

Ajoin ratikalla kotiin ja otin laatikosta mustat sukat huomista varten.

8 kommenttia:

 1. Sinä et kai sitten ole yhtään 15 vuodessa muuttunut kun jo takaapäin vanha tuttu sinut tunnisti. Tällaisissa tapaamisissa on jotakin aivan erityistä! Olette molemmat kokeneet monenlaista ja toivon, että yhteydenpitonne taas jatkuu.
  Saatan olla jo myöhässä, mutta toivottelen kuitenkin voimia tähän päivään. Päivä on raskas, mutta se on vaan elettävä. Me tänne jääneet jatkamme elämäämme ja jokainen päivä vie eteenpäin. Lämpimiä ajatuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, voimia tarvittiin, mutta kestin, vaikka itkin. Pappi mitä sympaattisin, antoi lohtua.

   Poista
 2. Olipa kiva tuo eilinen tapaamisesi. Pieni ilonpilkahdus näihin surullisiin päiviin.
  Lämpimiä ajatuksia ja voimia sinulle tähän päivään. Halaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,Tuula. Nyt se päivä on takana, hyvästit jätetty rukousten kera.

   Poista
 3. Lämmin virtuaalihalaus. Toivon, että kaunis auringonpaiste tuo hieman lohtua muuten niin surulliseen päivääsi.
  Joskus elämää järjetää tapaamisia tarkoituksella. Ehkäpä näin myös sinun ja ystäväsi kohdalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,CurryKaneli . Päivä kerrallaan tästä eteen päin syyskuulaudessa.

   Poista