29. lokakuuta 2015

LANTTUA JA PORKKANAA

Tein Helsingin Sanomien juurestestin. Tiesin kymmenen oikein kahdestatoista. Juuripersilja ja keltajuuri outoja. En aivan suotta ole uunijuureksia laittanut. Siihen minulla uppoaa monta sorttia ja niin olen oppinut näitä ihanuuksia tuntemaan.

Eilen tyhjennettiin kellarikomero. Hilasin itseni jyrkkiä portaita alas ystävieni T:n ja N:n ollessa varoilla vierelläni. Osa kamoista jäi kanakoppiin, osa lähti suoraapäätä roskikseen muun muassa minun ikivanha kulahtanut golfbägini mailoineen. Siinä meni osa sitä elämää. Meni puolisonkin. T oli kantamassa roskikseen yhtä sun toista muun muassa mieheni Kinbägiä mailoineen, kun tuli pihalla mies vastaan: "Roskiinko viet? Jos niin, saanko minä ne golfvehkeet?" Hän sai.

En ole parhaimmassa kunnossani lonkan puolesta. Niin paljon kulkenut viime päivinä, että luut rankaisevat. Kipupilleriä vaan maaruun ja menoksi. Tehtävähän tämä kaikki on, ei muuta mahdollisuutta. Helsinkiä piiskannut tuuli teki pahaa, jalat jomottivat ja teki mieli usein istahtaa rollaattorin päälle. Olen ylibuukattu kaikella uudella ja jännittävällä, että nukkuminenkin huonoa. Etten sanoisi yliväsynyt ja sanonkin. Toisaalta hyvä asia kaikenlainen tekeminen. Jää itsesääli ja murhe vähemmälle. Sitten huilataan, kun on sen aika.

Tänään me kolme naista ( M, N ja minä) seulomme vielä Itäkeskuksen asunnon hyviä ja huonoja puolia siellä käymällä. Jos hyvät voittaa, muutan sinne. Ei tässä asiat muutu kummoiseksikaan, jos en käy kiinni. Ihanteellisen täydellistä asuntoa, joka täyttäisi kaikki toiveeni, ei ole. Illalla olen viisaampi tänään.

3 kommenttia:

 1. Joskus aikoinaan jossain oli sellainen lista, jossa listattu stressinaiheuttajia ja kuinka kuormittavia ne ovat. Puolison kuolema tietysti oli korkealla. Muuttaminen oli myös listalla (myös siinäkin tapuksessa, että se oli omasta halusta ja toivottu). Eli sinulla on nyt monta asiaa, jotka aiheuttavat väsymystä ja uupumusta, vaikkakin on uutta ja jännittävääkin tiedossa. Toivottavasti luut eivät ihan kalaasti kolota vaikka onkin näin kylmää.

  Itäkeskus on varmasti hyvä paikka asua. Palvelut ovat lähellä ja kuitenkin lyhyt matka Helsingin keskustaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos CurryKaneli. En ole unohtanut sopimustamme, mutta kirjojen keräily on vielä kesken. Palaan asiaan.

   Poista
  2. Hei, sinulla on todellakin ollut muutakin puhaa nyt. Palaat asiaan sitten kun on sen hetki:).

   Poista