25. lokakuuta 2015

PUHELINMYYJÄN TAIDON ONNI JA AUTUUS

Olen tässä miettinyt, kun kerran heräsin kesäajassa, että pystyisikö mestaripuhelinmyyjä Markus Pakkala myymään minulle lehtitilauksen? Hänestä oli kirjoitus Helsingin Sanomissa ja kaveri onnistuu melkein aina myymään. En tässä kerro hänen hyviä puoliaan myyntityössä (voi lukea lehdestä), en hänen seksikkäästä äänestään, myötäelämisestä asiakkaan mahdollisissa huolissa tai muissa sen hetkisissä murheissa, vaan ihmettelen, olisinko isokin haaste Pakkalalle? Minua kun ei saa ympäripuhutuksi lehtitilausten tiimoilla puhelimessa. Ei sitten millään. On kokeiltu.

Jos myyjä ei kerrasta usko, etten tilaa, vaan jatkaa monotonista ulkolukuaan, suljen puhelimen sanottuani ensin muutaman valitun tai valitsemattoman sanan. Naiset sortuvat tähän paperista lukemiseen enemmän kuin miehet ja hämmästelen, jos sillä tyylillä saa myydyksi. Jotkut myyjät ovat niin päälle käyviä että hirvittää. Ehkä pelästys saa asiakasressun tilaamaan. Ehkä hän tilaa, että pääsee kiusaajastaan eroon. Ehkä hän ei tiedä, mitä hän tekee. Minä en ole koskaan tilannut/ostanut mitään puhelimessa, mutta olisin utelias kuulemaan Markus Pakkalan myyntitekniikkaa ja kokemaan, onko hän niin mestarillinen kuin kirjoitetaan. Mutta hänenkin mestarillisuudessaan pysyisin lujana ja voin vaikka luvata syödä vanhan hattuni, jos hän saisi minut lehden tilaamaan. Ja jos, niin se lehti saattaisi olla Aku Ankka, joka on minulle hyvinkin tuttu entuudestaan. Aku Ankan lukeminen kuuluu ehdottomasti yleissivistykseen. Tähän viittasi kirjamessujen keskustelutuokiossa tasavallan presidenttikin Sauli Niinistö kirjailija Jörn Donnerille.2 kommenttia:

  1. Luin suurella mielenkiinnolla ko. artikkelin ja mietin jopa, että olisi mukava saaada tältä mieheltä puhelu. Pitäisi vaan olla joku ongelmatilanne, minkä hän sitten näppäränä miehenä ratkaisisi :D

    VastaaPoista
  2. Jaa, jaa, Sari. Nyt vaan sitä ongelmaa keksimään ja kuka tietää, vaikka lehtimies soittaisi. Moni kysyy, onko sinkku? Ei ole kuulemma.

    VastaaPoista