4. lokakuuta 2014

ÄÄNIKIRJOJA

Tuijottelenpa jälleen kerran tyhjää ruutua, mitä keksisin sanoiksi loihea. Aamutoimet ajat sitten suoritettu. Otsikot lehdistä netissä luettu ja katsottu, mitenkä USAn presidentti Obama on kuuden vuoden aikana kuulemma vanhentunut. Meillä ei seurata omien presidenttiemme ulkomuodon muuttumista. Sitä paitsi aika tekee tehtävänsä meille kaikille.

Tilasin Celiasta äänikirjoja. Roman Schatzin  Voi maamme, Suomi-kirja on muiden mukana tulossa. Tämähän on se kaveri, joka on suomalaistunut saksalainen, huumorimies, kirjailija ja televisostakin tuttu. Uusimmassa kirjassaan ruotii kuulemma tätä meidän suomalaisuuttamme. Saas nähdä, miten käy.

Matkakirjoista pidän ja aionkin kirjalähetyksen saatuani matkata Antti Tuurin mukana Islantiin. Junamatkan tein kerran hänen kanssaan Tukholmasta Istanbuliin. Bospor Expressillä osan matkaa. Tuuri ei tykkää lentämisestä. En minäkään. Kovin persoonatonta matkan tekoa epämukavuudella ja epävarmuudella höystettyä. Vielä mainitsen Juha Vakkurin Afrikan sydämeen-kirjan, jonka ehkä onnistuin näpyttelemään tilaukseen. Vakkuri on kirjoittanut Afrikasta siellä usein matkustelleena. Perusti vuonna 2000 Beniniin  suomalais-afrikkalaisen kulttuurikeskuksen, Villa Karo, poikansa nimissä. Benin ei mikään turistien pääkohde ole, mutta onpahan pieni valtio Nigerian naapurissa läntisessä Afrikassa. Seltä siirrynkin italialaisen Renata Pepicellin kirjaan Islamin huntu. Pepicelli on Bolognan yliopiston tutkija ja erityisesti kiinnostunut nykyajan islamilaisuudesta. Viisastun kirjan kuunneltuani, miten ja miksi huntua käytetään ja minkälainen historia sillä on, mitä sanoo Koraani hunnusta. Vastauksia länsimaisia ihmisiä kiinnostaviin kysymyksiin.

Tiedossa kirjat saatuani mukavia hetkiä kuulokkeissa iltaisin vuoteessa.  Mitäpä sitä muuta näin syksyaikaan. Televison anti harvoin enää vetää puoleensa. Ehkä tänään Uutisvuoto. Ai niin, olen kyllä seurannut Peter Nymanin matkaa Espanjassa eli Hispaniassa. Viimeksi hän taisteli tuulimyllyjä vastaan kuten kuuluisa edeltäjänsä samassa hommassa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti