2. toukokuuta 2012

TOUKOKUU KUUKAUSISTA IHANIN

Toukokuu! Se tuoksuu jo kesälle,mullalle ja ruoholle.Koivut vihertävät,pihan koristepuut työntävät uutta heleää väriä oksiinsa. Pian saavat kukkavaipan ylleen.Pojat pelaavat  paitahihasillaan jalkapalloa nurmikolla ja kadun asfaltti on täynnä liitupiirroksia.Panin puolisolle  lyhyet alushousut! Se on meillä yleensä varma alkavan kesän merkki.Minulla samaa markkeerasi polvisukat aikoinaan.

Ihasteltiin eilispäivänä taas ulappaa,lokkien liitoa ja hanhien isoäänistä ylilentoa.Mitä ihmeen asiaa niillä on koko ajan? Sitten laskeutuvat monikymmenpäisenä parvena maahan ja alkavat kinastella aterioimispaikoistaan kesään valmistautuvalla nurmella.Kaksi hanhea oli erillään muista.Ne kulkivat rintarinnan ja toinen oli pienempi toista.Vasta-avioituneita ehkä.Välillä sipaisivat nokallaan vierustoveriaan.Ilmiselvästi rakkautta.Muut antautuivat hyvän syötävän ruohotuppaan etsimiseen,nämä rakentelivat tuulentupia tulevasta,jossa kiintymystä ei ole puuttuman, pesänteko mielessä ja aikanaan munasta kuoriutuva jälkikasvu.Nämä kaksi näyttivät uppoutuvan toisiinsa niin syvästi,että eivät huomanneet muun joukon nousua siivilleen,vaikka siitä kuului aikamoinen siipien havina.Sinne jäivät aivan kaksin.Eikä siinä muita tarvittu.

Istuksin pitkät tovit parvekkeellakin eilen.Pihaelämä hiljaista,rauhoittavaa.Muistelin vappuja osakunnassa,silloisia ystäviä ja nuorta miestä,joka nyt on puolisoni.Ylioppilastalolta lähdimme joukolla  todistamaan Mantan lakitusta.Se tapahtui noihin aikoihin keskiyöllä. Ojensin jalat rahille edessäni ja hymyilin muistoilleni.Ne olivat vappuja ne!

Silmäilin tähän päivään taas palattuani juustomainoksia Stockmannin mainoslehdestä Premiere ja sain veden kielelleni,mikä lienee mainoksen tarkoituksena että ei kun ostamaan.Jätän väliin,sillä olen yhä vauhdikkaasti tulemassa soukemmaksi olemuksessani.Sain tuuraajalta lisäohjeita asiassa ja ostin heti urheilijoille ja kuntoilijoille tarkoitettua proteiinijauhetta.Sekoitetaan esimerkiksi viiliin ja se vie näläntunteen.Himot ylimääräisestä naposteltavasta jäävät historiaan.Tämä on totinen tosi ja itsetykönäni jo koettu.Leikkaan nyt tyynen rauhallisesti viipaleen puolisolle pullapitkosta ja panen lopun muovipussiin ilman halun häivääkään saada itselleni myös siivu.No, hommassa kyllä on mukana luonteenlujuuttakin,sillä ei proteiinijauhokaan tee laihduttamista aivan kivuttomaksi.Ja olenhan vasta alkutaipaleella,jonka sanotaan olevan se vaikein vaihe muutaman aloituspäivän jälkeen,jolloin kaikki tuntui menevän kuin tanssi.Olen kuitenkin sisäistänyt halun laihduttaa ja se jos mikä on tärkein puoli."Aloitan huomenna" on jo ohi. Kuis menee,Sari?

Helsingin kaupunginmuseon ystävät-yhdistykseltä tuli kirje ja kevään ohjelmat.Ensi viikolla avautuu Työväenasuntomuseo kesäksi. Sederholmin talossa  Näköalapaikka -kertomuksia Pihlajamäestä-näyttely J.V. Snellmanin päivänä. Enemmän funkista,Reino! on menossa kaiken aikaa Sofiankadulla.Kesäkuu myös vauhdikasta museoissa.Ruiskumestarin taloon pääsee taas ja mitä kovasti odotan on Café Empire Sederholmin talossa 9.6.-17.6. Sinne vaikka väkisin! Puutarhajuhliin voi piipahtaa Työväenasuntomuseossa ja Hakasalmen huvilassa on Made in Helsinki. Voi pojat! Eikä mihinkään ole sisäänpääsymaksua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti