25. lokakuuta 2011

TIISTAIHÖPINÄÄ

Ennen suklaakonvehdit olivat kukin omassa "vuuassaan".Nyt ovat muovisessa levyssä,jossa on lokerot konvehteja varten.Ei yhtään tyylikästä.Ostin ihan itselleni ikioman suklaakonvehtirasian ja söin kahdessa päivässä kaiken paitsi kahta,jotka annoin puolisolle.Neuhausin belgialaisia.Belgialainen suklaa on minusta parasta maailmassa.Nyt on sitten suklaanälkä tyydytetty,sillä mikään intohimoinen suklaan ystävä en ole.

Olimme eilen Herkussa ja näin leikkeletiskillä kukonfilettä.Kukonfilettä? Ettei vain olisi kumminkin ollut kanaa? Kysyin miespuoliselta myyjältä eroa kukon- ja broilerinfileitten välillä.Hän levittäytyi koko komeuteensa,pani käsivartensa kuin lihaksiaan esittelevä kehonrakentajamies näytöksissä ja sanoi kukonfileen maistuvan hyvin miehiseltä.Katselin ihastuneena makkaranmyyjän esitystä ja ostin 150 grammaa.

Siirsin Hepin meille tulemisen perjantaiksi,sillä huomenna,jolloin meidän piti lähteä kaupungille,vahataan rappukäytävät.Lapussa lukee,ettei saa liikuskella 9-16 välillä rapussa.Katsoin tarpeelliseksi soittaa Hepille ja hänelle sopii tulla perjantaina.Torstaina kaupungille.Ollaan sitten huomenna motissa.Tänä aamuna ei tullut lämmintä vettä.Ei paniikkia,kuten viime kerralla,kun oli puolisolla lääkäri ja piti kaikki peruuttaa aamutoimien jäädessä vallan kesken.Nyt otin rauhallisesti ja menin arvokkaasti alas katsomaan,josko Helsingin Energialta olisi terveisiä.Ei ollut.Soitto huoltoon.Eivät tienneet mitään vesikatkosta,mutta lupasivat selvittää.Ilmoittivat myöhemmin,että joku oli kopeloinut epähuomiossa nappulaa talon huoltohuoneessa ja sulkenut veden tulon.Asia korjaantui.Oliko vahinko vai sabotoiko joku? Miten voi epähuomiossa koskea talon nappuloihin?

Toisen kerroksen Marja-Leena tuli kertomaan,että on lopettanut tupakanpolton.Onnittelin ja sitten me halasimme.M-L on kymmeniä vuosia polttanut ja toivon kovasti hänen pysyvän päätöksessään ja kaiken onnistuvan.Äitini lopettaminen (?) oli maailman helpoin temppu.Hän ilmoitti vain jättävänsä tupakoimisen ja heitti pitkän tyylikkään imukkeensa roskiin.Emme sen koommin nähneet hänen polttavan.Isäni ei koskaan ollut tupakoija sen enempää kuin minäkään.Puoliso sensijaan on ollut,mutta lopetti jo 15 vuotta sitten.Lupasin M-L:lle seurata tilannetta kannustamalla pysyä päätöksessä.Hän hymyili ja sanoi olevansa onnellinen ratkaisustaan. "Ihokin tulee paremman väriseksi".

Tein eilisiltana monta litraa siskonmakkarakeittoa.Oli yön jäähtymässä parvekkeella ja tänään pakastin.On siinä sitten syyskoleiksi lämmittävää soppaa.Tänään jatkoin ahkerana huushollerskana oloa ja perkasin grillatun broilerin Lentävää Jakobia varten.Huomenna gratinoin lisukkeineen uunissa.Tänään oli kalapäivä.Tämä ruuista,vaikka ei ketään kiinnostakaan.

Hämärtää.On puolison iltapäivälääkkeiden aika.Nykyisin ottaa ne venkuroimatta.Joskus olen joutunut käyttämään koko auktoriteettini ja senkin toisinaan huonolla menestyksellä,kun lääkkeet ovat mennä kilisseet pitkin nurkkia.Koirille me panimme lihapullan sisälle,mutta puolisolle se ei käy.Pitää vedota järkeen.Kirjoittamisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti