28. lokakuuta 2011

ILLAN TULLEN JA MENNEN

Nyt pitää niin kiirusta,että kissaakaan ei ihan oikeasti ehdi sanoa.Tämä päivä meni Hepin kanssa ja huomisen piti olla pyhitettynä semmoiselle asialle 1830-luvulta,kun suomalaiset tekivät ensimmäisiä huvimatkoja höyrylaivalla Tallinnaan.Juttua ei tule,koska ystäväni E soitti ja pyysi päästä huomenna meille kyläilemään.Toivotin hänet sydämellisesti tervetulleeksi.Niin että Tallinnan risteilyt höyrylaivojen alun kulta-aikoina jää myöhäisempään ajankohtaan.Mutta tulee.

Hepi lähtee kahden viikon päästä puoleksi vuodeksi Alanyaan.Kontaktit puhelimitse ja tekstiviesteinä.Sain kyllä hänen matkakumppaninsa läppärin sähköpostiosoitteen,mutta en tiedä,onnistuuko tällä minun koneellani.Espanjaan ja Italiaan en ainakaan ole saanut lähetetyksi.Olisiko Turkki toista maata? Osaisikohan ystäväni S neuvoa jälleen kerran osaamatonta?

Italiasta tuli 24-sivuinen kirje.Käsin kirjoitettu! Edinburghin kuulumiset ja sitten Ischian terveiset ja lopuksi Madridin kirjalliset tuliaiset,joista pidin Prado-osuudesta eniten.Picasson Guernica ja Velázquezia,Goyaa,El Grecoa,Dalia... Ihastuttava taide- ja matkakirje!

Tämä oli nyt tämmöinen pieni piipahdus,joka jääkin tähän tällä kertaa.Nyt järjestelemään edellisen vierailun jäljet pois ja asennoidutaan huomiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti