31. maaliskuuta 2011

TIUKKA TÄTI

Taas sotajalalla! Mies sai eilen Kelasta päätöksen matkakustannusten korvaamisesta,jossa oli semmoinen präntti,että korvausta ei myönnetä,kun meillä on ollut taksimatkassa joko tavara tai koira.Soitin tietysti silkasta mielenkiinnosta Kelaan koskien varsinkin sitä koiraa,jota meillä ei ole enää liki 20 vuoteen ollut.Emmekä suinkaan ottaisi eläintä lääkärikäynnille mukaan,jota matkaa korvaus koski ja josta kuljettaja oli erillisen maksun ottanut.

No,ennenkuin pääsin Kelan virkailijan kanssa itse asiaan,tiukkasi hän minulta miehen antamaa valtakirjaa,joka oikeuttaisi hoitamaan miehen asioita.Ällistyin.Eikö enää kunnan virallinen omaishoitajuus riitä? Virkailija vaati saada puhua puhelimessa mieheni kanssa ja saada tältä sanallinen lupaus.Kiikutin puhelimen miehen korvaan ja pyysin sanomaan "annan luvan".Mies totteli ja sanoi.Virkailija oli tyytyväinen.Tulikohan hänelle mieleenkään,että luvan antaja voisi olla vaikka talonmies! Ihmettelin kyllä virkailijan tiukkuutta (oliko edes asianmukaista?)olla ottamatta huomioon asemaani tässä perheessä.Olen jo kahdeksatta vuotta omaishoitaja,joka saa työstään kaupungilta korvauksen!!! Mieheni sekä psyykisen että fyysisen vammansa vuoksi on kykenemätön hoitamaan yhtään mitään, edes itseään.

Tämän todella hölmöltä tuntuvan prosessin jälkeen pääsin siis varsinaiseen asiaan,jota Kelassa aletaan tutkia,mikä tavara tai mikä koira.Sen jälkeen otan siihen taksifirmaan yhteyttä,joka meitä kuljetti saadakseni lisäselvitystä.Haiskahtaa hiukan siltä,että kuljettajat voivat ottaa maksun mistä tahansa keksimästään.Ymmärrykseni mukaan pyörätuolinkaan kuljetus ei ole taksissa maksullista.

Helsingin kerjäläislaumalle ei sitten kelvannut Hietaniemen palvelukeskuksessa asuminen,jota heille osoitettiin.Eivät hyväksy asuntola-asumista,jossa ehkä on tiettyjä rajoja ja sääntöjä.Nyt he kaiketi ovat taas raivatussa Kalasatama-leirissä,josta lähtevät pakon edessä vain vastaan tapellen.Leirielämä on romaneilla verissä.Pattitilanne.Helsingin kaupunki miettii edelleen,minne saada riesaksi käyneet romanit asumaan rikkomatta ihmisoikeuksia ja kunnioittaen heidän toiveitaan.Voi hyvät hyssykät tätä kaupungin meininkiä!Mitä vellihousuja sinne on valittu asioista päättämään!

Eilen Kelan jutun lisäksi melkein kaikki muukin meni poskelleen.Lähdettyämme inva-autolla kaupungille,ilmoitti kuljettaja,että ensin mennäänkin Hakaniemeen ja sieltä takaisin tänne keskustaan.Haetaan lisää väkeä ja muodostetaan kimppakyyti.Tämmöistä kyytiä vastaan ei minulla ole mitään,jos kimpat otetaan matkaan säällisesti suurin piirtein reitin varrelta.Soitin matkapalvelukeskukseen,josta hakemiset tilataan.Kerroin heille reitin,jota meille oli tarjottu: Helsingin keskustasta,josta meillä lähtö,sen jälkeen toiselle puolelle kaupunkia ja taas takaisin keskustaan,jonne me olimme matkalla.Sanoin järjestelyä idioottimaiseksi.Tietokone oli kuulemma reitin määritellyt.Pyysin kuljettajaa jättämään meidät pois sen kadun päässä,jonne olimme matkalla.Se tehtiin.Sieltä työnsin miehen pyörätuolineen määränpäähämme,joka ei tällä kerralla ollut edes Stockmann.Ehkä joku papparainen tai mammarainen nauttii näistä ylimääräisistä ja yllätyksellisistä sight seeingeista,joita matkapalvelukeskus tarjoilee.Minä en.Haluan järkevästi pisteestä A pisteeseen B.

Muista eilispäivän epäoikeudenmukaisuuksista,joita roppakaupalla meille sattui,kerron myöhemmin.Oli yksi "niitä päiviä"!

Eeva-lehden uusimman numeron pääkirjoituksessa Riitta Nykänen kirjoittaa tositelevisio-ohjelmien käytöstavoista mm. erään kokkiohjelman sanailusta,joka on ikävää ja toista kokkia loukkaavaa."Ohjelmasta jäi paha mieli". Nykänen tietää mielipahakseen,että nykyisin haistatellaan vaikka päin ventovieraankin henkilön naamaa.Hän kysyy,tiedämmekö me vanhemmat mitään,miten esimerkiksi lapsemme käyttäytyvät kodin ulkopuolella? Puhuu vanhempien ja kodin vastuullisuudesta,josta minäkin näiden kirjoitusteni puitteissa olen saarnannut.Riitta Nykänen lopettaa pääkirjoituksen "Julistankin hyvät tavat ja vanhat sananlaskut kunniaan.Kohtele siis muita samoin kuin toivoisit itseäsi kohdeltavan ja muista,mitä isot edellä sitä pienet perässä".Kiitos Riitta Nykänen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti