2. huhtikuuta 2011

ARVOITUKSELLINEN KATTOMAALAUS

Varsin aikaista kirjoittamista tänään,mutta takana touhukas yö,jotta yhtä hyvin koneen ääreen,kun nukkuakaan ei voi.Eilinen päivä meni siihen,kun yritin saada selville Hesperiankadun Mehiläisen mm.4.krs kattomaalauksen tekijän.Akateemisesta ostin Hannu Pesosen Mehiläinen 100 vuotta suomalaisten elämässä,jota olin jo Mehiläisessä käydessäni selaillut ja josta myös siellä omalääkärin kanssa jutellut.Kirjastakaan noin äkkisältään ei taiteilija selvinnyt.Kerrottiin kyllä Keravan puuseppätehtaan valmistaneen huonekalut,joita yhä Mehiläisessä on.

Otin yhteyttä Museovirastoon,jonka suojeluksessa kattomaalaukset ovat.Ei tiedetty.Soittelin eri instansseihin,puhuin intendenttien,museomestareiden sekä museonjohtajien kanssa.Kukaan ei tiennyt.Nyt on vielä yksi intendentti,jota koetan viikonlopun jälkeen tavoittaa.Sitten on vielä Mehiläisen viestintä- ja markkinointijohtaja,joka voisi tietää.Itse veikkaan taiteilijaksi joko Kalle Carlstedtia tai Eino Rappia.Tykkään juuri tämmöisistä tutkimisista,selville ottamisista,jotka viisastuttavat itseäänkin.Aika noloa muuten,ettei Museovirasto tiedä,mitä suojelevat ja missä.Mehiläisen henkilökunta oli niin paljon maalauksista selvillä,että tiesi niiden olevan suojeltuja.

Kirjan lisäksi ostin ladattavan ikkunanpesuvehkeen.Nyt pitäisi sujua kuin leikki,kun ei tarvitse lotrata saippuavesien kanssa.Tulee laitteesta suoraan ja vielä imaisee sisäänsä nesteet lasista.Kuivaaminenkin kuuluu koneen tehtäviin.Ei mitään isoäitien aikuista hössäämistä sanomalehtienkaan kanssa.Kaikkea ne saksalaiset keksii! Se,koska sitten olen niin tarmokas,että pääsen kokeiluasteelle,onkin jo toinen juttu.

Kela soitti ja lupasi lähettää jäljennökset niistä papereistani,joista selviää se taksifirma,joka veloitti tammikuussa miehen lääkärireissulla eri maksun koirasta tai tavarasta ja jota Kela ei korvannut.Jos tavara tarkoitti pyörätuolia,siitä ei saa maksua ottaa.Otin tästäkin selvää.Perästä kuuluu.Mitä koiraan tulee,sitä ei meillä ole.

Eilen oli ainakin minusta tavattoman viileää ulkona.Palelin köpöttäessäni ratikkapysäkille.Tuuli vielä lisäsi kylmyyttä.Nyt on luvattu "pysyvästi" plusasteita.Ja sehän edesauttaa,että pääsisimme lumista eroon.Lokit lentelevät jo huolestuneina kattojen yllä tarkastaen pesäpaikkoja,jotka ovat toistaiseksi syvästi lumiuppeluksissa.Jos minulta kysytään,kattolumet saisivat jäädäkin.Mitähän sille Thaimaahan aikovalle lumenpäästäjälle mahtaa kuulua? Lehdissä ei enää kerrota kaverin edesottamuksia.Oli sellainen nopeanpuoleinen tähdenlento julkisuuden valokeilassa.

En enää juurikaan ällisty suoranaisesti mistään,mutta eilen ihan vähän.Etsiessäni netistä henkilöitä,joihin voisin ottaa yhteyttä kattomaalausten takia,osui silmiini outo luettelo.Siinä oli suomalaiset julkisuuden elävät ja kuolleet homoseksuaaliset ihmiset kuin myös biseksuaaliset ja yksi queer! Nimet peräkanaa ja vieressä kolme saraketta,jossa selvitettiin tarkemmin suuntaus.En tiennyt,mikä on "queer".Piti sekin tarkistaa.Tarkoittaa henkilöä,jonka sukupuolta ei voi tai tahdota määritellä.Mietin,kenelle ja miksi tämmöinen luettelo.Mitä näillä tiedoilla tehdään? Minkä ihmeen takia on tärkeää julkaista jonkun henkilön seksuaalinen suuntaus? Mitäs hemmettiä sillä on tekemistä minkään kanssa? Minä olen hetero.Mitä sitten? Tai oikeammin muodikkaasti "so what".

Nyt menen tiputtelemaan tässä välillä aamukahvit ja paahdan leivät.Mies revittävä hereille.

Tehty! Ai että on hyvää semmoinen vastapaahdettu valkoinen toast,jossa päällä appelsiinimarmeladia ja juustoa.Mies ruokitaan terveellisemmin.Nyt hän on jo taas kuuntelemassa Anna Kortelaisen kirjaa L.Onervasta. Itsekin ajatellut sen kuunnella aikanaan.

Tänään ei ulos tuonne harmauteen.Roskiskeikka minulla tyydyttää siinä happihyppelyssä raittiin ilman tarpeen.Ja sitten voisi hyödyntää sisälläolon johonkin semmoiseen hommaan,mitä on siirrellyt ajasta toiseen.Niin paljon olen saanut aikaan,että konesilppusin vanhoja laskuja ja tiliotteita.Tuli kolme isoa muovikassillista paperiliuskaa.Nyt olen sentään jo tämän vuosisadan puolella.Mitä kaikkea lippua ja lappua sitä onkaan tullut säästettyä.

Näihin tuumailuihin ja seuraavaan kertaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti