25. maaliskuuta 2011

KALASATAMAN ONGELMA

Pelastuslaitos otti ja kävi Kalasataman romanialaisten luona.Määräsi joitakin risasia jääkaappeja ja muuta roinaa siirrettäväksi pois niin että paloautot tulipalon syttyessä pääsevät tehtäviinsä.Muuten kerjäläiset saivat jälleen lisäaikaa oudolle asumiselleen,kunnes kaupunki luultavasti ensi viikolla kokoontuu asian tiimoilta.Miksi herran tähden ei voida säätää lakia,joka kieltää kaiken kerjäämisen julkisilla paikoilla ja leirien pystyttämisen mihin sattuu? Tuntuu niin yksinkertaiselta ja monissa Euroopankin maissa tämmöisiä lakeja on.Kertaheitolla nämä ihmiset kaikkoaisivat.Mitä asiaa vastaan tämmöinen sotisi? Jos katsotaan Pelastusarmeijan joulupadat kerjäämiseksi,siihen keksitään kyllä keino,että meidän omat vähäosaisemmat tulisivat muistetuiksi. Huom! Omat!!! Sitä paitsi Pelastusarmeijan padat kuin myös Punaisen Ristin peltiastiat eri tarkoituksiin ovat vain tietyn ajan katukuvassa sekä luvan mukaisina toiminnassa.Eri asia kuin Romaniasta tulleiden romanikerjäläisten kykkimiset kuukaudesta toiseen talojen nurkilla ruinaamassa rahaa romanialaiselle työnantajalleen.Organisoitua hommaa.

Luin sattumoisin Timo Soinin 31.1.2011 nettikolumnin "Omaishoito Kelalle ja kaikille". Aloin kirjoittaa Soinille kirjettä.Mutta kun kerroin aikeesta yhteiskunta-ja politiikkatietoiselle ystävälleni Ilonalle,kertoi tämä tietävänsä Soinin,jos kiireiltään edes ehtisi,vastauksen.Minä kun heti asian kuultuani jo aikoja sitten syvästi peljästyin,jos/kun omaishoitaja-asia siirtyy kokonaisuudessaan Kelalle, sen myös mutkistuvan sekä muuttuvan huonompaan suuntaan.Tiedän senkin,että Soinin intressit ovat omaishoitajien puolella,sillä kaikki Suomen 300 000 omaishoitajaa eivät ole sosiaalitoimiston piirissä saadakseen etuisuuksia.Soini toivoo tämän muuttuvan yhtenäiseksi Kelan joutuessa asioiden hoitajaksi.Soini tulisi minulle vastatessaan alleviivaamaan juuri tätä yhtenäistämistä,sillä Suomen kunnat ovat eriarvoisessa asemassa,toisilla mahdollisuus omaishoitajien ja hoidettavien etuisuuksien järjestämiseen,toisilla ei varoja moiseen.Ei edes hoitopaikkoja,jos omaishoitaja haluaisi pitää lomaa,tämän Soini myös tietää.En kirjoittanut kirjettä loppuun,vaan luovuin aikeesta.

Mietin sitäkin,miksi ei valtio rahoita kuntia niin,että olisi mahdollisuus hoitaa omaishoitajien ja hoidettavien asiat,kun Kela sen sitten aikanaan kuitenkin tekee? Sitä en tiedä,tietääkö Perussuomalaisten Soini,että nämä kaikki 300 000 omaishoitajaa eivät täytä omaishoitajuuden kriteerejä tai hoidettavan sairausaste ei riitä viralliseen omaishoitajuuteen.On myös niitä omaistaan hoitavia luvussa mukana,jotka eivät halua mitään etuisuuksia,vaan tulevat omillaan toimeen.Totta kai iso osa näistä tuhansista kuuluisi piiriin ja juuri heidät olisi saatava yhtenäisiksi muiden kanssa.Soini kirjoittaa kauniisti omaishoitajien työstä sitä ainakin kirjoittaessaan vilpittömästi arvostaen,josta hänelle lämmin kiitos.

Eilispäivänä olimme kaupungilla,mies ja minä.Stockmannilla tunkua,kun oli yksi niistä vuotuisista -10% päivistä,joka tuo monen kanta-asiakkaan askeleet tavarataloon.Hissejä piti odottaa ja ihmetellä jälleen sitä,miten muutama ihminen saa ison hissin vaikuttamaan täpötäydeltä,kun sinne ei järjestäydytä logiikan mukaan.Meillä oli kaikesta huolimatta muutama asia toimitettavana,joista suoriuduttuamme pääsimme kotiin.Tuuli oli kovaa,pihalla puista katkeillut oksia,joita poimin pois pyörätuolin tieltä.Tänään onkin parastaikaa pikkupakkanen.Me lähdössä Mehiläiseen haavahoitajan vastaanotolle.Miehen makuuhaava.Näihin näkymiin ja kirjoittamisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti