5. maaliskuuta 2011

ASIAA TÄÄLTÄ JA MAAILMALTA

Tällä kerralla Silvio Berlusconi nautti kuulemma suomalaisesta ruuasta ihan poroa myöten.No hyvähän on,että herralle nyt kelpasi.Muutkin vieraat olivat tykänneet.Hyvälaatuinen mielenosoitus näyteltiin Berlusconille,mutta se sujui kaikessa korrektiudessa ilman häiriöitä.Helsingin elämä palautunut korkeiden vieraiden jälkeen taas ennalleen parin asteen pakkasessa.

Libyan valtias hämmästelee kuulemma kovasti YK:n turvallisuusneuvoston asettamia pakotteita.Gaddafi perheineen ei saa lähteä matkailemaan Libyasta ja varatkin on jäädytetty.Väittää,että eihän Libyassa juurikaan mitään ihmeellistä ole viime aikoina tapahtunut,mitä nyt todellakin vain muutama henki mennyt Gaddafin miesten suojellessa häntä niin kovasti rakastavia siviilejä pahoilta miehiltä.Mutta kyllä maailmassa ollaan sitä mieltä,että herra yksinvaltiaan lähtölaskenta on alkanut ja pallin allaan tutisevan jo aika reippaasti.Tietää sen itsekin kaikesta yrittämisestään huolimatta säilyttää valta.Kunhan uhoaa viimeisillä voimillaan.

Vanhakettu Jörn Donner halajaa takaisin eduskuntaan asettuen RKP:stä ehdolle.Saas nähdä,miten käy.J.D.kirjoittaa SK:ssa ihan muusta eli ottaa kantaa Guggenheimin tulemiseen Helsinkiin. Väittää Guggenheim-herrojen luulevan,että mitä tekevätkään taiteessa,muuttuu se kullaksi. "Sen sijaan,että näytettäisi pyllyä tällaisille hankkeille,kumarretaan meillä syvästi ja vilkutetaan iloisesti kaupungintalon terassilla".Ei taida J.D.kannattaa Guggenheimin levittäytymistä tänne pohjolaan.

Lisää Suomen Kuvalehden sivuilta löytämääni asiaa.Koulukuraattori Abdulkadir Isak on huolestunut muslimityttöihin kohdistuvasta kunniaväkivallasta,josta myös helmikuussa Helsingin Sanomat kirjoitti.Hän tahtoo lisää rahaa vastaanottokeskuksiin,jossa voitaisiin ennaltaehkäistä kunniaväkivaltaa.Se on hänen mielestään paljon yleisempää Suomessa muslimiväestön keskuudessa kuin luullaan tai tiedetään. Mitä on tämä kunniaväkivalta sitten? SK valaisee. "Se on ihmisen fyysistä tai psyykkistä painostusta tilanteessa,jossa häntä epäillään yhteisön siveysperiaatteiden loukkaamisesta.Seurauksena voivat olla pakkoavioliitot,naisten elämän rajoittaminen ja ympärileikkaukset.Äärimmäinen muoto on kunniamurha.Surmaaja on aina mies ja lähisukulainen,uhri aina nainen ja surman syynä suvun julkisesti tahrattu kunnia."

Abdulkadir Isak kertoo joutuneensa tilanteisiin,jossa muslimiperheelle on alusta asti kerrottava koulukuraattorin tehtävä ja saatava perhe uskomaan,että esimerkiksi koulun liikuntatunnit eivät ole pahasta eikä niillä ole muuta tarkoitusta kuin saada lapsi liikunnan pariin ja liikunta taas on hyväksi lapsen motoriikalle.Näiden ihmisten entinen maailma on aivan erilainen kuin se maailma,jonne ovat nyt muuttaneet.Mikään ei ole tuttua ja turvallista.Kaikkea arkaillaan ja ajatellaan sen olevan heidän uskontoaan vastaan.Abdulkadir Isakilla on vaikea tehtävä kumota tuhansia vuosia vanhat uskomukset vääräuskoisten "pahuudesta".

Jouduin jälleen kerran viemään miehen yksityislääkärin vastaanotolle,kun oma terveysasema on ruuhkautunut potilaista siinäkin mielessä,että siellä ei varttituntiin ehditty edes puhelimeen vastata.Vastaanottoajan olisin saanut kuukauden kuluttua.Kirjoitin kirjeen johtavalle ylilääkärille.Ihmettelen siinä,miksi eivät ministeri Risikon jo viime vuonna laatimat parannukset ole minun terveysasemallani toteutuneet.Miksi henkilökuntaa alati vähennetään,kuten ajanvaraaja puuskahti? Miksi ajan saa vasta viikkojen kuluttua? Eikös tässäkin ole jokin aikaraja? Muutama päivä? Miksi puhelimen vastaaminen vie kohtuuttoman pitkän ajan? Ministeri Risikon aika on viisi minuuttia! Onko tarkoitus todellakin karkottaa asiakkaat kunnallisen sektorin piiristä yksityispuolelle? Näitä kysyin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti