29. maaliskuuta 2011

VANHA STARA

Jack Nicholson on ehdottomasti yksi mielinäyttelijöistäni! Äkkäsinpä eilen illalla tulevaksi As Good as It Gets-leffan.Asettauduin nautiskeluasentoon sohvan nurkkaan tyynyjen varaan vuoroin nauramaan ja vuoroin pyyhkimään kyyneleitä poskiltani.No,olihan leffa ennenkin nähty,mutta aina vie sydämen.New Yorkissa syntynyt Nicholson osaa! Tunnustettu näyttelijä,Oscar-palkittu,jonka on väitetty ainakin eläneen huikentelevaa poikamieselämää vuosikymmenet.Nykyisin kai jo ikä estää hurjimmat seikkailut.Vieraiden ihmisten yksityiselämä ei minulle kuulu.Panostan kiinnostukseni näyttelijöiden työantiin.Eilisillan elokuva miellytti kaikin puolin,kun Helen Hunt oli kuvissa mukana.Myös Oscar-palkittu ja taitava näyttelijä,josta pidän.Oli hyvä mennä puolilta öin nukkumaan.

Kalasataman romanit saivat taas lisäaikaa.Tosin leiri on pelastuslaitoksen toimesta purettu ja kerjäläisturistit ovat öitsineet sosiaalikeskus Sataman tiloissa talossa,joka siis kesäkuussa myös puretaan.Helsingin kaupunginhallitus miettii kuulemma koko ajan,minne saadaan majoitetuksi suhteellisen säällisesti jo täällä olevat ja tulevatkin romanit.Osa kuulemma aikoo asustaa yksityismajoituksessa suomalaisihmisten kanssa,jotka ovat heihin ystävystyneet.Aikaisemmin heistä joitakuita piti kodissaan eräs rouvashenkilö kehuen,miten hyvin yhteiselo sujui.Romaninaiset olivat siivonneet rouvan kotia ja pesseet emäntänsä pyykit.Rohkea veto ottaa kotiinsa ventovieraita ihmisiä,joiden maine on vielä vähän sitä sun tätä.

Hepi-ystäväni on palautunut koti-Suomeen neljän kuukauden Turkin reissultaan.Pehmeää laskua edesauttaa tieto,että toukokuussa menee takaisin kahdeksi viikoksi.Siinä on yks aito Turkki-fani ettei paremmasta väliä. Sovittiin tapaamisesta,kunhan saan senkin ajan revittyä.Tietysti jos hän vaivautuu meille asti,niin silloin voi huoleti yhdessäolo venyä vaikka koko päivän mittaiseksi.

Olimme eilen ulkona.Kotiin palautuessamme piti ylittämämme katu suojatietä pitkin,joka on juuri ennen ratikkapysäkkiä.Yksi vaunu seisoi pysäkillä väärässä kohdin,että jälkimmäinen ratikka ei kokonaisuudessaan korokkeen viereen päässyt.Ajoi toisen perään niin,että oli suojatien päällä.Aivan varmasti kuljettaja oli meidän kadunylityspyrkimyksemme nähnyt! Lumivallit ympärillä estivät muualta kulkumme.Niinpä kuskien juttusille.Ensimmäisen vaunun naiskuljettaja oli sitä mieltä,että kaikki on ok.Toinen kuljettaja ei tehnyt mitään.Naureskeli.Lähtihän ensimmäinen ratikka,kun olimme aikamme odottaneet.Jälkimmäinen ajoi eteenpäin ja me pääsimme suojatielle.Kotona soitin HSL:n palvelupisteeseen.Luvattiin asia selvittää.

No,en tyytynyt tähän,vaan kirjoitin kirjeen HSL:n toimitusjohtajalle,sillä haluan todellakin panna pisteen sille holtittomuudelle,mitä useat kuljettajat harrastavat ajamalla raitiovaununsa kyseessä olevan suojatien päälle.Tämähän ei tokikaan ollut ensimmäinen kerta.Eilinen jälkimmäisen vaunun kuljettaja teki puhtaasti meille kiusaa ajaessaan vaunun esteeksemme.Ratikka voi aivan hyvin näin päätepysäkin tietämissä odottaa hiukan kauempana pääsyä pysäkille nähdessään siellä seisovan olevan liian kaukana korokkeen päädystä.Huomenna kirje postilaatikkoon.

Nyt mies pesuun ja sitten minulla alkavatkin päivän työt.Essu eteen ja nakkikastikkeen laittoon.Muistin taas tämän mainion ruuan. Kuinka ollakaan,mansikoitakin on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti