12. tammikuuta 2022

KOETTAA, MUTTA EI HYLKÄÄ

 Mikä poliisivaltio maastamme on tullut? Jouduin pankin taholta uudemman kerran vastailemaan hölmöltä haiskahtaviin kysymyksiin. Mihin käytän rahat kuukausittain? Onko tuttavapiirissä vaikutusvaltaisia ihmisiä? Kuinka paljon käytän rahaa kuukaudessa? Olenko kytköksissä USAan? Olenko myynyt jotain viime aikoina? Pihisin kiukusta. Samat kysymykset, joihin viikkoja sitten vastasin. Yksi vastaukseni ei kuulemma kelvannut ja siksi kortti suljettiin. Ihan noin vain!!!!  Kuinka paljon käytän rahaa kuukaudessa?  Vastaukseni oli, että riippuu asioista, En voi tietää etukäteen, enkä ymmärrä, mitä pankki sillä tiedolla tekee?  Olenko joutunut johonkin painajaiseen ja pian herään takaisin maailman onnellisimman kansan keskuuteen? Olisiko hyvä asia, jos olisi vaikutusvaltaisia tuttavia? Aika noloa: ei ole. Ja miksi juuri Amerikan mahdolliset kytkökset kiinnostivat? Luulisi itäisen naapurimaamme yhteydet olevan enemmän mielenkiinnon kohteena. Haluanko Suomen liittyvän Natoon? Mitä mieltä olen Ahvenanmaan mahdollisesta itsenäistymisestä? Syönkö mämmiä pääsiäisenä? 

Soitin jälleen pankkiin ja kysyin, onko korttini nyt ja vastaisuudessa voimassa. Neitokainen sanoi olevan.  Olisin tahtonut lähettää reklamaation oikein fyysiselle henkilölle, mutta kuten kaikki tiedämme pankin henkilökunta on salaperäistä väkeä: ei nimiä, ei toimenkuvia, ei osoitteita. Neitokainen otti valitukseni ja lupasi panna sen eteenpäin. Minne? Kysyi vielä, haluanko pankin olevan minuun yhteydessä. Jos on anteeksipyyntö annettavana, niin kyllä.  Kohtuuton rangaistus yhdestä virheestä (teinkö edes sitä?) viikkoja sitten, jolloin olin kuulemma vastannut ottavani automaatista käteistä. Tällä Mastercardilla? Minulla ei ole pankkikorttia, eikä tule, en osaa pankkiautomaatteja edes käyttää, haen käteisen aina pankin tiskiltä. Tämän automaattiasian takia korttini jäädytettiin. Enkä todellakaan ole ollut automaatilla ihmettelemässä, miksi ei korttini kelpaa.

Kolmelta aamulla, kun olin kerran pirteä, aloin laittaa laksa-keittoa. Aasialainen alunperin. Riisinuudeleita, kanaa, sokeriherneitä, currytahnaa, inkivääriä ym. Panen pakastimeen. Syön muuta tänään ja aivan varmasti lohdutuksekseni  kaikesta kärsimästäni, napsautan Prosecco-pullon auki. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti