19. tammikuuta 2022

JÄNNITTÄÄ

 Kerroin A:lle lukevani Frank Sinatran elämäkertaa. A tiesi, että Marilyn Monroen kuolemaan liittyi vahvasti Frank Sinatra. Sitä mieltä ei kuitenkaan ole kirjan tekijä Michael Freedland. Monroe oli lukemani mukaan sekoillut jo pitkään riippumatta hänen ja Sinatran suhteesta, joka oli ja meni kuten monet muutkin Sinatran suhteet. Eivät kaikki. Oli eräs Ava Gardner. Sinatran vaimo numero 2. Heitä tuli myöhemmin kaksi lisää. Mutta oliko Avan voittanutta?

Tänään etäopiskelua. Jännittää. Läppärin pani toimintakuntoon ystäväni S, koska minä en saanut saamani linkin kautta yhtään mitään aikaan. S pääsee koneelleni myös "etänä".  Sitten näytölle ilmaannuin ykskaks minä ja valmista tuli. Iltapäivällä kokeillaan ja ryhdytään tositoimiin.

Huonosti, huonosti taas nukuin. En juuri ollenkaan. Hiippailin ylhäällä, katselin tv:tä, luin Therouxia ja söin pari Marie-keksiä ja yhden veriappelsiinin. Stadin matka eräänä päivänä sujui hyvin. Menin oikein metrolla. Melkein kaikilla maski. Käppäilin Stadissa, toimitin asiani ja tulin kotiin. Olisi pitänyt mennä ostamaan kahvikapseleita. En mennyt. Tilaan puhelimitse ja haen postista. Joudunko taas kielikylpyyn Nespressossa?

Amos Rexistä tuli ilmoitus, museo on auki. Olin sinne menossa jo ajat sitten. Jäi menemättä. Nyt on taas aikeet heränneet. Lippu etukäteen, koronapassi ja maski. Näillä toimenpiteillä pääsee katsomaan Bill Violan näyttelyn. Olen ollut kaikinpuolisesti aika hissukseen kotimaisemissa ja nyt on jo jonkun aikaa ollut hillitön halu mennä näkemään taidetta. Sekin tulee olemaan jännittävää näyttää koronapassi, koska en ole aiemmin sitä joutunut tekemään. On paperinen laukussa. Metrolla ensin Kamppiin ja siitä on vain erään eläimen kuseman pituinen matka museoon. Olen silloin sivistyksen ytimessä syntymäkaupungissani. 

2 kommenttia: