29. toukokuuta 2021

KUKKULA JOLLE KIIPEÄMME

 Nyt minulla on Amanda Gormanin runo kansien välissä. Runo, joka lausuttiin 20.1.2021 Washingtonin Capitol-kukkulalla. Olen ymmärtänyt, että Tammelta on tulossa vielä runokokoelmakin suomeksi "The hill we climb and other poems." Jään sitä odottelemaan. Tämän nyt ostamani Gormanin runon ja kirjan nimi on yllättäen vaihtunut. Tähän asti Tammi itsekin puhunut "Vuori jota nousemme" ja nyt kirjan kannessa on "Kukkula jolle kiipeämme". Kirjan myyjä erehtyi. Sanoi kirjan sisältävän Gormanin puheen eikä runon. Nimilehdellä lukee: "Virkaanastujaisruno kansakunnalle". Ehkä hän tutustuu teokseen, koska minä intin että "runo". Ja runohan tuo on!!

Vein itseni Postiin ja Italian kirje Repin-brosyyreineen on jo matkalla tai oikeammin Postin eräässä laatikossa odottamassa lähtöä. Saapunee, jos vanhoihin merkkeihin on luottaminen, perille ehkä kuukauden kuluttua. Pitäisi jostain selvittää, miksi Euroopan posti on näin hidasta.

Ostin mangoja ja muutaman paraquayon, suomalainen nimi "lattapersikka". Viimeksi se oli donitsipersikka ja sitä ennen vaikka mitä. Tämä Itäkeskuksen paras ruokakauppa on Postin vieressä uudemmalla (Easton) ostoskeskuksen puolella. Piti ostaa myös retiisejä ja ihan pokkana laikkarin unohtaen voirinkeleitä. Maistoin. Mahdottoman hyviä ja tuhansia kaloreita. Sitten pasteerailin taas kotiin ja heitin kengät heti jaloista. Myöhemmin parkkeeraudun partsille lukemaan "Satakieltä", joka siis tutkimusteni tuloksena ei ole satakieli. Tänään jääkiekkoa Suomi-Saksa. Koska tunnen suurta rakkautta Saksaa kohtaan, saatan pitää sille peukkuja.

Pitäisi imuroida.Kukaan ei kuitenkaan pakota, että jätän sen puolen ahkeroinnin jälleen kerran tuonnemmaksi. Mutta pyykkikoneen panen töihin. Lounaaksi olin ottanut pakastimesta purjo-perunakeiton ja sen söin jo. Pehmeää ja makoisaa. Huomenna taas broileria, jota tein eräänä päivänä uunissa. Päällä pöperöä, jossa vaikka mitä valkosipulista ja tuoreesta timjamista lähtien. Seuraksi retiisivoittoinen salaatti. Vesimelonikin sopii raikkaudeksi. Hyvä tulee!

Taidankin tästä hivuttautua espressokupposeni kanssa partsille ja otan erään linnun mukaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti