5. toukokuuta 2021

CITOPHILE

 Lainaan aika usein tänne ajatuksia minua viisaammilta, runoja ja aforismeja. Voltaire on keksinyt nimityksen, uudissanan, ihmiselle, joka siteeraa mielellään, sitaatti-intoilija.. "Citophile". Minä olen citophile. Enkä aio muutaa tapojani sen suhteen.

Pysyttelen kotona tänään(kin). Ei asiaa ihmisten ilmoille. Loppuviikosta on mentävä. Hopeankiilltotusnestettä, hedelmiä ja kunhan olen tutkinut keittokirjoja, niin johonkin keittoon tarvikkeita. Buumi yhä menossa, eikä loppua näy. Kerroin A:lle Repinin näyttelystä Ateneumissa, eikä Repin ole kuulemma edes nimeltä tunnettu Espanjassa. A kysyi, jos on suomalainen taiteilija? Vastaukseni oli pitkä ja kattava.

Aloin lukea jälleen kerran Dumas´in Monte Criston kreiviä. On taas hankala pideltävä vuoteessa. Elokuvan olen nähnyt. Sen, jossa Gerard Depardieu on Edmond Dantesin roolissa. Uudempikin versio tästä  vuoden 1998 on tehty. Jospa nyt pääsisin kirjan säällisesti loppuun asti. Hävettää, kun usein klassikoiden kohdalla lepsuilen.

Itäkeskuksessa on Lidl. No, niitä on pilvin pimein muuallakin. Ärsyynnyin, kun minulle selvisi, ettei älypuheliton voi liittyä kanta-asiakasjärjestelmään. Soitin ja kerroin Lidlin syrjivän ihmisiä, joilla ei älypyhelinta ole. Minulla ei ole. Asiakaspalvelun kaveri ei osannut selittää, miksi Lidl on päätynyt tällaiseen ratkaisuun. Mitä varten ei ole kanta-asiakaskorttia? On muitakin älypuhelittomia Lidlin asiakaskunnassa kuin minä, ihan varmasti. Sitä en kertonut, etten kovin usein heidän myymälässään käy, mutta joskus kuitenkin. Ehkä kävisin useammin, jos minut huolittaisiin kanta-asiakkaaksi. No, minun kauppani on vielä nykyisin Stockmannin edesmennyt Herkku, nykyinen S-marketin Herkku. Joskus ihan laiskuuttani käyn lähempänä olevissa ruokakaupoissa. Muun muassa Lidl on lähempänä. Helsingin Sanomissa oli pitkä kehuva kirjoitus Lidlistä ja onhan tuo väellä ja voimalla rynninyt suurten joukkoon.

No, ja tarkemmin Lidlin älypuhelintaktiikkaa mietittyäni, lähetin meilin kehitysjohtajalle.Jospa hän kehittelisi Lidliä asiakasystävällisempään  suuntaan ja luopuisi eriarvoistamasta asiakkaitaan kirjeeni luettuaan. Ensin aioin lähettää postia aivan Saksaan asti, mutta siitä luovuin.

Juttelin puhelimessa H:n ja K:n kanssa. H kulkee ihmisten ilmoilla ja oli halukas tulemaan luokseni. Palaamme asiaan. K:sta tullut töysin introvertti, josta olen hiukan huolissani. Muutaman muunkin ystävän kanssa olen keskustellut. Odotamme vapaata liikkumista ja rajoituksiahan ollaan hyvää vauhtia purkamassa pitkin Suomenniemeä. Kunhan aikanaan temmeltäisimme maltillisesti sadaksemme viettää mukavan kesän.2 kommenttia:

  1. Kiitos tiedosta! Täällä toinen citophile, joka ei myöskään aio muuttaa tapojaan. Eiköhän se ole pelkästään positiivinen asia, että jaamme sekä viisaita että kauniita sanoja eteenpäin :)

    VastaaPoista